Zin in Weekend, zaterdag 5 en zondag 6 december

Datum: 5 dec 2020 om 18:00

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 5 decemberVictor Munsters, initiatiefnemer van de Buurtsuper in Lettele, die gerund wordt door vrijwilligers.Amber Merkus van de Stichting Jarige Job, die ervoor zorgt dat kinderen, die geen cadeautjes krijgen op speciale dagen zoals Sinterklaas, toch een cadeautje krijgen.

Verder in Zin in Weekend:Tweeluik reportage over de rijke verzameling van Sinterklaas/Heilige Nicolaas voorwerpen (ruim 2000) van pastoor Marcus Vankan in het Limburge Heythuysen. Een deel ervan is op dit moment tentoongesteld in zijn Nicolaaskerk, waar ook een nieuw Nicolaas-altaarretabel staat.De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: theologe Janneke Stegeman en Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, over de vraag hoe waar het is dat het onderwijs aan alle kinderen in Nederland gelijke kansen geeft en over de betekenis van het Sinterklaasfeest.

Miniatuur over Dominicaans leven door  Suzanna Varszeki, psychiater en lekendominicaan.Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 6 decemberMaroesjka Sleegers van Kerk in Actie, over de omgekeerde adventskalender. Elke dag een cadeautje in een mand leggen om met Kerst weg te geven.Marinus van den Berg, geestelijk verzorger, over zijn nieuwe boek Ode aan de eenzaamheid.

Verder in Zin in Weekend:Deel 2 van de tweeluik reportage over de rijke verzameling van Sinterklaas/Heilige Nicolaas voorwerpen (ruim 2000) van pastoor Marcus Vankan in het Limburge Heythuysen. Een deel ervan is op dit moment tentoongesteld in zijn Nicolaaskerk, waar ook een nieuw Nicolaas-altaarretabel staat.In de buurt van God: Kapel van de Heilige Pater Karel in Munstergeleen, waar jaarlijks zo’n 75.000 mensen komen om een kaarsje op te steken.

Bijbelse miniatuur van ds. Netty de Jong-Dorland, emeritus predikant van de Domkerk, over de betekenis van Advent: tijd om Jezus opnieuw te leren kennen.

Zin in Weekend, zaterdag 5 en zondag 6 december bij KRONCRV op NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

Zin in Weekend!

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880