Persbericht

Zin in Weekend: zaterdag 9 en zondag 10 november

Datum: 9 nov 2019 om 18:00

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 9 november:Jack Glas, pastoor van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade. Afgelopen maandag vloog deze kerk in de brand en veranderde in een ruïne. Wat is de toekomst van de kerk?Patrick Chatelion Counet, initiatiefnemer van de kloosterbijbel. Naast de bijbeltekst biedt het 11 katernen over het kloosterleven.

Verder in Zin in Weekend:Reportage over plekken in Utrecht, die herinneren aan Sint Maarten, de beschermheilige van de stad. 11 november is zijn sterfdag en dit weekend zijn er allerlei ‘Sint-Maartens-activiteiten’.De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: journalist Monic Slingerland en Jan Offringa, predikant in Wijk bij Duurstede en hoofdredacteur van de website Liberaal Christendom, over het armoedeonderzoek 2019 van het Knooppunt Kerken en Armoede en de toename van het aantal langdurende gouden, diamant en platina huwelijken en de afname van 25 jaar huwelijken, mede door echtscheidingen.Miniatuur over Dominicaans leven door prof.dr. Erik Borgman, lekendominicaan

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 10 november:Carolien Croon, directeur van het Bijbel Museum in Amsterdam over de verkoop van de eigen collectie. Een deel gaat naar andere musea, een deel kan door particulieren gekocht worden via museumdepotshop.Ignace de Haas over zijn boek Bomen over de weg naar Santiago.Anite Haverkamp, educator bij Museum Catharijneconvent Utrecht, over religieuze feesten en gebruiken in deze maand november en begin december, zoals Sint Maarten, Eeuwigheidszondag, Sinterklaas en Advent.

Verder in Zin in Weekend:Reportage over Loflied der Verzoening. Dit muziekstuk is geschreven door monnik en componist Kris Oelbrandt en er klinken teksten uit Jodendom, Christendom en Islam, namelijk het loflied van Hanna en Maria en Soera 87. Oelbrandt heeft de teksten door elkaar heen verweven om zo de eigenheid én de overeenkomsten te zien.In het kader van het feest van Sint-Maarten was het Loflied der Verzoening te horen vrijdag 8 november in Pieterskerk in Utrecht.Bijbelse miniatuur van Ferdinand Borger, theoloog en theatermaker over de vraag: Waar komt de woede vandaan?

Zin in Weekend, zaterdag 9 en zondag 10 november van 18.00-19.00 uur op NPO Radio 5.

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

Zin in weekend!

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880