Het eerste homopinguïnpaar ter wereld viert driejarig jubileum

De Australische pinguïns Sphen en Magic zijn al een tijdje wereldberoemd, omdat ze het eerste homopinguïnpaar ter wereld zijn. Eerder werden ze na het wonderlijke broedproces twee keer vader en inmiddels is het een echt powerkoppel. Wat is er zo bijzonder aan dit liefdesverhaal? Lees het hieronder.

Het eerste homopinguïnpaar ter wereld viert driejarig jubileum

Het liefdesverhaal tussen de pinguïns begon in 2018 toen Sphen de liefde verklaarde aan Magic door een speciale steen te geven. Het paar werd zo hecht dat ze de steen probeerden uit te broeden. De verzorgers van Sphen en Magic besloten het stel een echt ei te geven van een hetero-pinguïnpaar dat moeite had om ervoor te zorgen. Nog hetzelfde jaar, na 68 dagen om en om broeden, werden Sphen en Magic vader en kwam het ei uit. Hun eerste pinguïnkuiken Lara, met de bijnaam Sphengic, was geboren.

Tweede kind

Na lange tijd van het stel niks gehoord te hebben, kwam in november 2020 het goede nieuws dat het pinguïnpaar opnieuw vader werd. Ze broedden samen hun tweede ei uit en verwelkomden kuiken, Clancy. Volgens pinguïnverzorger Keira Ponting bij SEA Life Sydney, waar de pinguïns wonen, gaan de vaders nu samen hun derde broedseizoen in en zijn ze zelfs verhuisd.

"Ze doen het dit jaar nog steeds goed en vieren samen hun derde liefdesjaar", wordt verteld in een update over het bijzondere stel. "Ze zijn verhuisd en bevinden zich op een gloednieuwe nestlocatie." Het stel is een van de sterkste koppels van alle pinguïns, volgens de verzorgers. "Ze zijn een geweldig voorbeeld voor de rest van de kolonie. Ze zijn onafscheidelijk en bewijzen hoe sterk pinguïnbanden kunnen zijn." Het valt de verzorgers ook op dat veel andere pinguïnstellen dichtbij Sphen en Magic hun nest bouwen. "We denken dat ze van de besten proberen te leren”, aldus een van de verzorgers.

Schrijf je hier in voor M's nieuwsbrief!