'All aboard!' Stap in de trein met radio-dj Andres Odijk. In aanloop naar de Europese verkiezingen reist Andres met de podcast Eurotrippers langs tien Europese steden in veertien dagen. Hij ontdekt hoe mensen over de grens denken over de Europese verkiezingen in juni, en wat de EU hen heeft gebracht.

Tien steden in veertien dagen

In aanloop naar de Europese verkiezingen reist Andres Odijk langs tien steden in veertien dagen. Ze blijven steeds 24 uur in een stad om te ontdekken hoe de locals daar denken over de Europese verkiezingen en of ze het belangrijk vinden om te gaan stemmen. 

Hoe Tsjechen zich wél verbonden voelen met Nederland

Elke aflevering van Eurotrippers speelt zich af in een andere stad, waar Andres lokale experts en bewoners ontmoet om te praten over de Europese verkiezingen. Zo spreekt hij in Milaan met politicoloog Catherine de Vries en ontdekt hij dat Tsjechen in Praag zich niet echt verbonden voelen met de EU. Maar wél met Nederland. 

Stap ook in de trein en ontdek Europa

De reis begint in Parijs en vervolgt zich via steden als Barcelona, Milaan, Ljubljana en Boedapest. Het laatste station is in Brussel, waar ze een dag voor de verkiezingen aankomen. 

# 1 - Parijs op de pedalen

Onze eerste stop! De stad van de Eiffeltoren, bistro’s, croissants, maar ook…  het Klimaatakkoord. Wat is de rol van Europa hierin? Laat daar nou net een Nederlander in Parijs allemaal wilde ideeën over hebben. Want we zijn er in Nederland misschien dol op, maar in Parijs moet je je leven ervoor wagen. We hebben het over de fiets.

 

 

Het overzicht met alle afleveringen

Elke week luister je naar een nieuw verhaal in een andere Europese stad. Stap bij Andres Odijk aan boord, terwijl hij de EU doorkruist. 

Overzicht Eurotrippers - alle afleveringen

Als eerste nieuws ontvangen?

Schrijf je dan in voor de KRO-NCRV nieuwsbrief! Al duizenden mensen gingen je voor.

Keuringsdienst van waarde liggend 2024