Op dinsdag 4 april is het Nationale Buitenlesdag. Speciaal voor deze dag roept onze boswachter en Beestenbrigade-presentator Tim Hogenbosch alle meesters en juffen van Nederland op om die dag met hun leerlingen naar buiten te gaan én om buitenles te geven. En met de tekenwedstrijd die deze week van start gaat, kan de klas die de tofste tekening heeft gemaakt een unieke buitenles in de natuur winnen met Tim Hogenbosch.

Tim: “Steeds meer kinderen spelen vooral binnen en les in de openlucht krijgen leerlingen nauwelijks. En dat is zo zonde, want van buiten zijn krijg je zoveel energie!” Volgens Jantje Beton en IVN Natuureducatie wordt op dit moment slechts 1% van het basisonderwijs buiten gegeven en dat zou 25% moeten worden. Van buiten gymmen tot zelf poeren in slootjes in de weilanden op zoek naar wonderlijke waterdiertjes.

De actie van Tim Hogenbosch, bekend van het jeugdprogramma Beestenbrigade, wil het belang van buitenlessen voor kinderen benadrukken. Want buitenles heeft een positief effect op het welzijn van leerlingen. Het zorgt voor meer motivatie, betere concentratie en betere prestaties in de klas, maar ook voor een beter begrip voor de wereld en natuur om hen heen.

In het educatieve programma Beestenbrigade, voor én met kleuters, staat dierenwelzijn en het zorgen voor dieren en natuur centraal. Boswachter Tim trekt met kinderen in de natuur in om ze zo zelf te laten ervaren hoe je makkelijk en leuk de natuur een handje kan helpen.

Meer info over deze unieke buitenles, en over Nationale Buitenlesdag, is te vinden op kro-ncrv.nl/buitenles