Snert is een klassiek Hollands gerecht, maar je kunt op een heleboel manieren met erwtensoep variëren. Van vis tot vegetarisch of op z'n Surinaams: we hebben de lekkerste erwtensoep recepten van de BinnensteBuiten-chefs voor je verzameld.

Winterse Hollandse snert

Wat wil je nu liever eten op een gure winterdag dan een winterse soep? Erwtensoep is met recht een winterklassieker en dat proef je in elke hap. Eet je geen vlees, maar wil je toch graag een bordje snert: dat kan zeker. Serveer 'm met een vegetarische rookworst en genieten maar.

Klassieke erwtensoep

Oer-Hollandse snert bevat een hele hoop wintergroenten en is daardoor hartstikke gezond. Niet alleen spliterwten, maar ook knolselderij, ui, aardappelen, prei, knoflook en wortel gaan er in deze maaltijdsoep. Benieuwd hoe je deze variant van chef Ramon Brugman maakt?

lekkere track snert erwtensoep

Erwtensoep met vis

Chef Leon Mazairac heeft zijn erwtensoep helemaal glad gemixt, waardoor het eerder een soort vélouté is. Hij voegt hier rivierkreeft en snoekbaarsfilet aan toe. Een verrassende twist aan het alom bekende gerecht.

erwtensoep snert recepten vis

Surinaamse erwtensoep

Chef-kok Sharon de Miranda maakt erwtensoep, maar dan op z'n Surinaams! Een heerlijke warme maaltijd voor een koude dag.

erwtensoep snert recepten surinaams

Luxe vegetarische erwtensoep

Chef-kok Leon Mazairac maakt een Potage st. Germain: een luxe erwtensoep die voor de Franse koning Lodewijk XIV werd geserveerd op het kasteel Saint Germain en Laye. Deze soep is helemaal vegetarisch. Leon serveert 'm met vis, maar het smaakt natuurlijk ook heerlijk bij een stuk stokbrood en boter!

erwtensoep snert recepten vis
Welke erwtensoep spreekt jou het meeste aan?
Keuzen

Weten welke groente en fruit er in de winter in het seizoen is?

Download dan de Seizoensgroentekalender voor de winter!

winter groente fruit wintergroentekalender