Knolselderij is vrijwel het hele jaar door van Nederlandse bodem te verkrijgen. Dat maakt het een hartstikke voedzame en voordelige groente. Maar kun je deze knol wel rauw eten?

De rauwe knol

In tegenstelling tot sommige andere knolgewassen zoals aardappelen kun je knolselderij prima rauw eten! Sterker nog: het is hartstikke lekker in de salade. Zorg er dan wel voor dat je de knolselderij vrij fijn snijdt, zodat je er goed doorheen kunt bijten. Denk bijvoorbeeld eens aan deze bereidingswijzen:

Geschaafd als een 'carpaccio': schaaf met een fijnschiller dunne plakken van de knolselderij en leg deze in een citrusmarinade. Die zorgt ervoor dat de knol wat zachter wordt. Lekker als voorgerecht.

- Brunoise: snijd kleine blokjes van de knolselderij en gebruik deze in een salsa met bijvoorbeeld appel, munt, noten en rozijnen.

- Gepekeld: snijd de knolselderij julienne en pekel 'm in een mengsel van zoetzuur. Lekker als variant op atjar.

Een menu vol knolselderij gerechten

Op zoek naar de lekkerste gerechten met knolselderij? Deze groente ligt volop in de schappen en is lekker op een hoop verschillende manieren. Daarom hebben wij de lekkerste knolselderij recepten op een rij gezet.

knolselderij gerecht carpaccio kerstmenu

Meer handige tips over eten ontvangen?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Sosha - babygroenten