Wat kook je als het warm is? Het liefst eet je iets snels, verkoelends en niet te zwaar. Paksoi is van februari tot en met oktober in het seizoen. Maar kun je de groente wel rauw eten?
Bladgroente met veel voedingsstoffen
De van origine Chinese bladgroente paksoi is hartstikke gezond. Het bevat weinig calorieën, maar ontzettend veel voedingsstoffen. Zo vind je in paksoi veel vitamine A en C. En ja, je kunt paksoi rauw eten.
Bereidingswijzen voor rauwe paksoi
De BinnensteBuiten chefs koken graag met paksoi. De groente leent zich uitstekend op een bordje met vis en vlees, maar is ook prima de ster van het gerecht. Benieuwd hoe jij er ook mee kookt? Denk dan eens aan deze bereidingswijzen:
- In een salade. Snijd de paksoi in fijne ringetjes en hussel door een salade heen. Knapperig en voedzaam.
- In het zuur. Pekel de paksoi in een mengsel van zoetzuur om de bite te behouden, maar er extra smaak in te brengen.
- Als topping op een soep. De paksoi staat hartstikke elegant over een heldere soep heen gedrapeerd. Scheur één blaadje af en leg vlak voor serveren op een dampende kop groentesoep of ramen. Houd je niet van het temperatuurverschil? Dompel de paksoi dan even onder in warm of kokend water.