Niet alleen is een tosti megalekker, het is ook een heel goede manier om oud brood op te maken. Hartstikke zonde als je kaas dan niet smelt, of je brood taai en droog wordt. Wij hebben dé tips voor een heerlijke tosti - voor de koekenpan en airfryer. Inclusief recepten!

Zo voorkom je taai brood op je tosti

Juist oud brood is erg geschikt voor een tosti. Doordat het een beetje is uitgedroogd, wordt het minder snel zompig door bijvoorbeeld een plak tomaat. Maar je brood kan natuurlijk ook té droog worden, en dan is het niet meer lekker. Hoe zorg je nou voor een smeuïge binnenkant en een krokant jasje bij je tosti? Op twee manieren:

  1. Smeer een laag boter aan de buitenkant van je tosti. 
  2. Smeer een laag mayonaise aan de buitenkant van je tosti.

Beide tactieken zorgen ervoor dat je tosti heel simpel een flinke upgrade krijgt. Zo wil je niet meer anders!

Zo voorkom je dat je tosti nergens naar smaakt

Als je een tosti maakt, gebruik dan een kaas met een sterke smaak die ook goed smelt. Waarom geen jonge kaas? Die heeft een lichte smaak, en valt weg in een tosti. Zonde! Denk voor een tosti dus aan een (jong) belegen kaas, cheddar, gruyère, brie of camembert.

Welke kaas eet jij het liefst?
Choices

Zo voorkom je dat je kaas niet goed genoeg smelt

Denk je aan een tosti, dan zie je waarschijnlijk druipende kaas en krokante boterhammen voor je. Smelt de kaas bij jou thuis minder goed? Dan hebben we dé tip voor je. Bij een blok kaas kun je beter niet de kaas met een kaasschaaf in plakjes raspen. Hoe je dat dan doet? Met een fijne rasp! Zo vergroot je de smeltkans van de kaas flink, en krijg je die zachte kaasdruipers waar je van droomt.

Van croque madame tot kimchi tosti

Wil je eens wat anders dan je klassieke tosti (ham) kaas? De BinnensteBuiten chefs hebben de lekkerste variaties klaarstaan voor je. 

Deze tosti's kun je ook in de airfryer maken, zodat je brood overal even crunchy is. Leg je tosti op een bakpapiertje om alle smeltende kaas op te vangen. Liever in een koekenpan? Dat kan ook. Zet je vuur dan laag om te voorkomen dat het brood verbrandt.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Italiaanse recepten Geneal Harreman pasta