Ben je dol op burrata, maar weet je niet hoe je er thuis het lekkerste mee kookt? De BinnensteBuiten chefs voorzien je maar al te graag van de lekkerste burrata recepten. Zo haal je Italië in je eigen keuken.

Wat is burrata?

Mozzarella en burrata worden vaak door elkaar gehaald, maar ze zijn toch echt verschillend. Burrata is een kaas die traditionele mozzarella verrijkt met verse room en zijn wortels heeft in Puglia, een zuidelijke regio in Italië. 

De term 'burrata' betekent 'boterig' in het Italiaans, wat perfect de textuur van deze kaas beschrijft. Lees hier hoe Keuringsdienst van waarde onderzoek naar waar burrata precies van gemaakt is.

Kook jij weleens met burrata?
Keuzen

Koken met burrata

Burrata staat bij veel restaurants op de menukaart; de kaas heeft de laatste jaren in Nederland flink aan populariteit gewonnen. Doordat burrata zo romig is, kun je er meerdere kanten mee op. Combineer 'm met een frisse salade voor een tegenhanger, of top een romige pasta er juist mee af.

Ben je op zoek naar inspiratie? De chefs van BinnensteBuiten laten zien hoe zij burrata het liefst combineren.

Burrata met pistache en warme kersen in balsamico

Op zoek naar een lekker voorgerecht? Chef Rosah van Schendelen laat zien hoe je met Amarena-kersen, balsamico en pistache de burrata in het middelpunt van het gerecht zet.

burrata recept binnenstebuiten balsamico kersen

Burrata orzo met olijven en tomaat

Chef-kok Geneal Harreman maakt een frisse orzo met tomaten in de hoofdrol. De stevige, maar zoete San Marzano tomaten zijn een goede tegenhanger voor de romige burrata.

burrata recept binnenstebuiten orzo

Burrata salade met verveine en doperwten

Wat een fris bordje is deze groene salade met burrata van chef Rosah van Schendelen. Combineer 'm met eetbare paarse bloemetjes voor een extra eyecatcher.

verveine doperwten salade recept binnenstebuiten

Weten welke groente en fruit er in de hefst in het seizoen is?

Download dan de Seizoensgroentekalender voor de herfst!

seizoenskalender herfst seizoensgroente pompoen