Ben je dol op burrata, maar weet je niet hoe je er thuis het lekkerste mee kookt? De BinnensteBuiten chefs voorzien je maar al te graag van de lekkerste burrata recepten. Zo haal je Italië in je eigen keuken.
Wat is burrata?
Mozzarella en burrata worden vaak door elkaar gehaald, maar ze zijn toch echt verschillend. Burrata is een kaas die traditionele mozzarella verrijkt met verse room en zijn wortels heeft in Puglia, een zuidelijke regio in Italië.
De term 'burrata' betekent 'boterig' in het Italiaans, wat perfect de textuur van deze kaas beschrijft. Lees hier hoe Keuringsdienst van waarde onderzoek naar waar burrata precies van gemaakt is.
Koken met burrata
Burrata staat bij veel restaurants op de menukaart; de kaas heeft de laatste jaren in Nederland flink aan populariteit gewonnen. Doordat burrata zo romig is, kun je er meerdere kanten mee op. Combineer 'm met een frisse salade voor een tegenhanger, of top een romige pasta er juist mee af.
Ben je op zoek naar inspiratie? De chefs van BinnensteBuiten laten zien hoe zij burrata het liefst combineren.