In Boer zoekt vrouw Europa hebben de boeren hun keuze gemaakt. Een van hun dates moet zijn of haar koffers pakken, de ander mag mee op citytrip. Op deze manier hopen ze elkaar beter te leren kennen. Maar één boer gaat helemaal niet op citytrip.

Let op: dit artikel bevat spoilers. Liever eerst de aflevering zien? Dat kan hier! 
 

Geen gevoelens

Alle boeren hebben hun keuze gemaakt. Van hun twee overgebleven dates kan er maar één mee op citytrip, de ander moet naar huis. Boerin Bernice is als laatste aan de beurt om te kiezen. Ze had gehoopt gevoelens te ontwikkelen voor een van beide dates, maar merkt nog helemaal niets van kriebels. Ze heeft het er moeilijk mee. ‘Het zijn superlieve jongens, maar ik voel helemaal niets voor ze. Dat is juist zo frustrerend’. 

'Als het er niet is, is het er niet'

Ype Jacob

‘Wat zou je het liefst willen?’, vraagt Yvon. ‘Nu afscheid nemen van de jongens’, antwoordt boerin Bernice huilend. Ze stuurt Johan en Ype Jacob naar huis. ‘Als het er niet is, is het er niet’, zegt Ype Jacob nuchter. ‘Gelukkig is mijn hond er nog’, besluit Bernice als de jongens wegrijden.

Bernice en Yvon

Een beetje onzeker

Boer Haico neemt Jasmijn mee naar de tweede stad van Denemarken, Aarhus. De weergoden zijn ze niet gunstig gezind, want de regen valt er met bakken uit de hemel. Jasmijn heeft de voorkeur voor een eigen kamer. ‘Alles op zijn tijd, als dat niet goed voelt gaan we dat niet doen’, zegt Haico nuchter. Toch maakt het hem een beetje onzeker. ‘Ik heb nog nooit een relatie gehad, dus je denkt toch: ligt het aan mij?’

Helemaal in de wolken

Robin en Richard maken een uitstapje naar het Tatragebergte, het Slowaakse deel van de Karpaten. ‘Hier kan ik wel aan wennen, ontbijt op bed, een gezellige meneer naast me die gelijk begint met kletsen’, glundert Robin. ‘Ik vond het wel gezellig om naast jou te slapen’, zegt ze tegen Richard. Als afsluiting van hun tripje gaan ze naar de hoogste bergtop in de buurt. ‘Ik ben helemaal in de wolken met jou’, grapt Richard.  

Boer Richard en Robin

Een soort sprookje

René pakt zijn koffers en keert huiswaarts. Claudia is als een blok voor Paul gevallen. ‘Zal ik je eens wat zeggen? Ik kan wel een gat in de lucht springen!’, roept boerin Claudia. Ze is met Paul op citytrip naar de Normandische kustplaats Deauville. Claudia glundert: ‘Heel bijzonder dat ik vanmorgen wakker werd met een man naast me. Ik kan het nog niet helemaal geloven. Ik leef in een soort sprookje op het moment’.

Yoga is een gedeelde interesse, Claudia en Paul doen een ochtendsessie op het strand. Ook maken ze een rondrit in een eendje en genieten ze van al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft. Ze slurpen oesters en laten de wijn goed smaken. ‘Op een nieuw leven samen’, proosten boerin Claudia en Paul.  

Claudia en Paul in Deauville

Meer Boer zoekt vrouw?

Bekijk video's, interviews en meer!

Yvon Jaspers