Dondersmooi. Zo omschrijft boer Richard de momenten met zijn twee overgebleven vrouwen in Boer zoekt vrouw Europa. Hoe kunnen de vrouwen nou indruk maken op deze nuchtere Groninger? Simpelweg door zijn lievelingsgerecht klaar te maken: andijviestamppot. 

Een perfecte groene alleskunner

Boer Richard is resoluut als er gevraagd wordt naar zijn lievelingsgerecht, dat is andijviestamppot. Voor zijn overgebleven vrouwen een makkelijke keus, andijvie is namelijk het hele jaar beschikbaar.

En een perfecte alleskunner: voor in een heerlijke stamppot, als salade en zelfs bij de pasta. BinnensteBuiten deelt drie overheerlijke recepten met andijvie(stamppot). 

Andijviestamppot met zoete aardappel

Chef-kok Sharon de Miranda bereidt een betaalbare andijviestamppot met zoete aardappel, pittige merguez worstjes en een groentesaus.

Chef-kok Sharon de Miranda bereidt een betaalbare andijviestamppot met zoete aardappel, pittige merguez worstjes en een groentesaus.

Vegetarische stamppot van andijvie met bunkerkaas

Culinair expert Nadia Zerouali maakt een andijviestamppot met roodschimmelkaas, za'atar en geroosterde amandelen. Dat is nog een verrassende variant. 

roodschimmelkaas_in_dalmsholte_binnenstebuiten_.jpeg

Andijvietaart

Andijvie is ook een perfecte combi met quiche. Chef-kok Ramon Brugman bereidt 'm met véél nootmuskaat en tijm. Lekker kruidig.

andijvie taart van gewas tot gerecht

Wil jij meer weten over de herkomst van je voeding?

Schrijf je dan in voor de Eerlijker Eten nieuwsbrief! Al duizenden mensen gingen je voor.

Eerlijk Eten - Yvon Jaspers