Het is zo ver: de boeren gaan speeddaten! De 10 uit de brieven geselecteerde gelukkigen staan te popelen. En ook de boeren hebben er zin in…

Bekijk de aflevering

Voorbereiding

Als je per speeddate maar 5 minuten de tijd hebt, kun je maar beter goed voorbereid zijn. Bij boer Piet is dat zeker het geval. Bij elke brief heeft hij aantekeningen gemaakt.

Ook boer Richard neemt de voorbereiding uiterst serieus. In de brieven heeft hij zorgvuldig zinnen met kleur gemarkeerd. Groen? Spreekt aan. Rood? Moet nog even nagevraagd worden. Een goed systeem, hoewel Yvon zich afvraagt of Richard het niet íets te zakelijk aanpakt.

Yvon en Richard

De eerste ontmoeting

Al snel is het tijd voor de eerste kennismakingen. Boer Haico vindt het spannend en valt een beetje stil. Wat hij nog niet weet, is dat de dames stuk voor stuk heel enthousiast over hem zijn. ‘Mooie lach! Leuk gekleed! Mooie ogen!’ vertellen ze Yvon. Yvon fluistert dit op haar beurt weer in bij Haico. Dat doet hem goed.

Boer Haico en Yvon

Tijd om te daten

Ook Bernice vindt het spannend. Date Johan mag het spits afbijten. Hij vertelt over zijn studie Diergeneeskunde. 'Handig,’ grapt Bernice, ‘voor als we een keer een ziek beest hebben.’

Victor, een van de dates van Bernice, woont momenteel ook in Zweden. Hoewel ze het daar kort over hebben, komt het gesprek nog niet echt op gang. Al snel gaat de wekker. ‘Ik zat er net een beetje in,’ zegt Victor. 

Bernice

Van appelkaneel-cake tot een complete appelboom

De dates van Claudia hebben zich op het gebied van cadeaus enorm uitgesloofd. Van een appelkaneel-cake, tot een boek over yoga met koeien. En zelfs een complete appelboom! ‘Wat zijn jullie allemaal attent,’ vindt Claudia. Er volgen leuke gesprekken. 

Yvon en boerin Claudia

Wie zien we terug?

Dat maakt het voor haar lastig om een knoop door te hakken. Wie mogen er met Claudia mee op dagdate? Ze twijfelt enorm tussen drie mannen. Maar Claudia’s keuze is gemaakt.

Ook voor boer Richard is het wikken en wegen. In de binnentuin van de Universiteit van Wageningen, waar hij heeft gestudeerd, komt hij met het verlossende antwoord. Dít zijn de dagdates van Richard. Ook de keuzes van Haico zorgen voor zowel opluchting als teleurstelling. En Piet verlost de dames uit hun lijden. Hij kiest deze vrouwen uit om een hele dag met hem op pad te gaan.

Bernice houdt het tot het laatste moment spannend. Op de vraag ‘gaan deze vijf mannen met jou mee?’, antwoordt ze: ‘Helaas wel!’ Dít zijn ze: de dagdates van Bernice.

Geen genoeg van Boer zoekt Vrouw?

Elke twee weken zie je op zondag na de tv-uitzending een gloednieuwe aflevering van de webserie op de Boer zoekt Vrouw-site. 

Boer zoekt vrouw Hans en Annette