Er is zowel een persoonlijke als zakelijke kant zichtbaar van Caroline van der Plas in College Tour. Naast de vragen van presentator Twan Huys en natuurlijk de studenten, was er nog iemand die Van der Plas aan de tand voelde. Normaal-zanger en boeren-icoon Bennie Jolink mocht ook plaatsnemen op het podium, een unieke situatie.  

'De hamer op mijn kop' 

Terwijl Caroline in 2019 druk was met het oprichten van haar partij overleed haar man. Tot op de dag van vandaag heeft ze zijn telefoon nog en betaalt ze de maandelijkse rekening. ‘Ik wil niet dat zijn nummer verdwijnt. Dat klinkt heel stom. Zijn leven zit in die telefoon’, vertelt Van der Plas.

Caroline van der Plas en Twan Huys
1 min 29 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Sorry zeggen 

Zelf vindt Van der Plas dat ze goed sorry kan zeggen. ‘Ik kan snel op iets terugkomen en zeggen: zo heb ik het niet bedoeld.’ Haar zoon – die in de zaal zit – is het hier niet mee eens: ‘Mijn moeder kan inderdaad ergens op terugkomen, maar echt sorry zeggen? Dat zie ik niet vaak.’ ‘We hebben het er straks nog even over’, reageert Van der Plas lachend op haar zoon.

Caroline van der Plas en Twan Huys
1 min 19 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Onenigheid over KLM 

KLM zorgt voor veel werkgelegenheid, vindt Van der Plas. Zanger van de band Normaal Bennie Jolink neemt geen blad voor de mond en spaart KLM niet. Het is volgens hem niet eerlijk dat de boeren onder vuur liggen terwijl KLM voor problematiek blijft zorgen. 

Caroline van der Plas, Twan Huys en Bennie Jolink
45 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Blijf praten en wees lief voor elkaar

Zoals altijd eindigt College Tour met de vraag: Wat is jouw advies voor de studenten? Caroline van der Plas: 'Mijn beste advies: alsjeblieft, blijf met elkaar in gesprek en wees lief voor elkaar. Dat zeg ik tegen mensen in de linkerhoek en tegen mensen in de rechterhoek. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.' 

 

Caroline van der Plas en Twan Huys in College Tour

Kijk College Tour terug

Twee jaar geleden reed de relatief onbekende Caroline van der Plas op een tractor het Binnenhof op, inmiddels is ze een van de meest invloedrijke politici van dit moment.

https://www.npostart.nl/college-tour/18-06-2023/KN_1732021?st=premium