Over ruim twee weken is Sittard-Geleen het decor van musicalspektakel Dagboek van een herdershond live. Een moderne tv-bewerking van één van de populairste series ooit, over een jonge kapelaan die terechtkomt in een Limburgs dorpje. We delen twee nieuwe castleden en de eerste repetitiebeelden.

Jon van Eerd en Nando Liebregts toegevoegd aan de cast

Eerder werd bekend dat Thomas Cammaert, Angela Schijf, William Spaaij en Nandi van Beurden te zien zijn in de live-uitzending op 3 september. Maar ook acteurs Jon van Eerd en Nando Liebregts zijn onderdeel van de cast. Jon van Eerd speelde al in talloze theaterproducties en met zijn Limburgse roots mag hij nu de rol van de conservatieve pastoor Bonhomme vertolken. 

De Brabantse Nando Liebregts had eerder rollen in Goede Tijden Slechte Tijden en De Kameleon aan de Ketting. In Dagboek van een herdershond live gaat hij de rol van Bertus vertolken. De regie is in handen van David Grifhorst. Hij is onder meer bekend van het live-spektakel The Passion

De eerste repetitiebeelden 

Benieuwd naar de allereerste repetitiebeelden? Bekijk de video. 

Cast van Dagboek van een herdershond live
1 min 6 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Van nostalgische serie tot live musicalspektakel op tv

Dagboek van een Herdershond was van 1978 tot 1980 op de Nederlandse televisie te zien en werd geregisseerd door Willy van Hemert. De serie groeide uit tot één van de populairste Nederlandse tv-producties ooit en werd uitgezonden in onder andere Duitsland, Finland en Zuid-Amerika. Vorig jaar werd de serie vertaald naar een theatervoorstelling en nu vindt deze musicalversie zijn weg naar een nationaal tv-event.

Dagboek van een herdershond live, zondag 3 september om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Lees ook