NPO Radio 4 is per 1 januari omgedoopt tot NPO Klassiek. En dat is niet de enige wijziging in het nieuwe jaar: Andrea van Pol vervangt Margriet Vroomans als presentator van onze radioshow De ochtend. Andrea: 'Prachtig, spannend, eervol. Dat zijn de woorden die bij me opkomen nu ik Margriet ga opvolgen.'

Publiek platform voor klassieke muziek

NPO klassiek wordt hét publieke platform voor klassieke muziek in de volle breedte: radio, podcasts, live-concerten, video's, muzieknieuws en speellijsten. Op 4 januari maakt Andrea van Pol haar eerste uitzending. Je kunt haar onder andere kennen van Vroege vogels (BNNVARA) en Kunstuur (AVROTROS).

Met haar brede interesse in nieuws, mode, muziek en cultuur heeft Andrea veel zin om in haar nieuwe programma: 'De ochtend heeft een fijn evenwicht van nieuws, interessante gasten en mooie muziek.'

'Voor mij is de ochtend het mooiste dagdeel: de dag is nog schoon, vol van beloftes.'

Andrea van Pol

Vroeg opstaan

Andrea vervolgt: 'En oh ja, ik moet nu elke dag vroeg op. Daar had ik niet zo bij stil gestaan, al ben ik dat met Vroege Vogels inmiddels gewend geraakt. Voor mij is de ochtend het mooiste deel van een etmaal: de dag is nog schoon, vol van beloftes. Dan is presenteren op NPO Klassiek geen slecht begin!”

Presentator Margriet Vroomans nam in december na 12,5 jaar op feestelijke wijze afscheid van de ochtendshow. Hans Smit blijft de vaste waarde op vrijdag en het weekend.

De Ochtend met Andrea van Pol is dagelijks van 7.00 tot 9.00 uur te horen bij KRO-NCRV op NPO Klassiek.