Wie zijn Jänis van Haut, Hein Krombos en Henk van Harreveld? En wat hebben zij met De pompmoord te maken?

De pompmoord is te zien op NPO Start. Aanvullend op De pompmoord  komt er een zesdelige podcastserie uit: De verhoorkamer. Deze podcast is vanaf 25 maart beschikbaar via alle podcastapps. 

Jänis van Haut

Jänis is 24 jaar en de dochter van de veroordeelde Godfried van Haut, die in 2014 is overleden. Als peuter was Jänis bij de arrestatie van haar vader. Ze groeide op in een pleeggezin. Op latere leeftijd is Jänis zich gaan verdiepen in het dossier van haar vader. Ze is ervan overtuigd dat hij onschuldig is. Daarom kiest ze ervoor om een herzieningsverzoek in te dienen, om zo haar vaders naam te zuiveren. 

Janis van Haut KRO-NCRV Pompmoord

Hein Krombos

Hein is 67 jaar. Hij is in 2004 in hoger beroep veroordeeld voor moord op pompbediende Micelle. Op de verhoortapes is te zien hoe rechercheurs hem ‘helpen’ bij zijn verklaring. Het leidde tot een valse bekentenis, zo heeft hij bij het hoger beroep verklaard. Na zijn vrijlating heeft Hein zijn werk in een appelverwerkingsbedrijf weer opgepakt. Hij hoopt dat zijn zoon, met wie hij geen contact meer heeft, door de documentaire De pompmoord wordt overtuigd van zijn onschuld.

Hein Krombos KRO-NCRV Pompmoord

Henk van Harreveld

Henk van Harreveld begon in 1989 in Zutphen zijn loopbaan als rechter. Inmiddels is hij gepensioneerd. De pompmoord was één van de interessantste zaken uit zijn carrière. Van Harreveld: 'Deze zaak is interessant naar mijn idee omdat die bewijsrechtelijk een buitengewoon lastige puzzel opleverde voor de rechter en ook voor de officier van justitie'. 

Henk van Harreveld aan tafel bladert door dikke ordner met papieren