Uitspraak over de steeg des aanstoots in De rijdende rechter

De rijdende rechter bezoekt in de eerste aflevering van het seizoen de provincie Utrecht. Toon en Kim daar wonen met hun jonge kinderen aan een weg én een grachtje. Dat vinden ze gevaarlijk. Daarom hebben ze hun steeg afgesloten met een deur. Buurman Henny mag gebruik maken van deze steeg, mits hij de deur achter zich op slot doet. Maar Henny wil dat niet.

Onhandig

Henny vindt het onhandig om de steeg af te sluiten, want de steeg komt ook uit in zijn tuin en gasten kunnen nu niet meer zomaar naar binnen lopen. Hij wil een vrije doorgang, terwijl Toon en Kim hem liever het gebruik van de steeg ontzeggen. Mr. Reid bekijkt de zaak, om juridisch uitsluitsel te bieden. 

De uitspraak

Na beide partijen ongehoord te hebben, komt Mr. Reid met de volgende uitspraak: Henny mocht van zijn buren de poort gebruiken. Maar omdat Henny op juridisch gebied verder geen toegang heeft om de poort te mogen gebruiken, kunnen de buren hun toestemming om dit wel te doen terugtrekken. Dit betekent dat Henny de poort, en daarmee de steeg, in de toekomst niet meer mag gebruiken. 

De rijdende rechter
2 min 47 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Meer lezen over de rijdende rechter?

Op de pagina van De rijdende rechter verzamelen we alle artikelen over het programma. 

de rijdende rechter