Een kandidaat die het vorige antwoord herhaalt en een vraag over cabaretier Ruben Nicolai. Dit zag je donderdag 28 december in de negende aflevering van De slimste mens. 

Kandidaten 

Rapper Gotu Jim en YouTuber Raoul de Graaf nemen wederom plaats in de stoel. Nieuwslezer Chantal Quak debuteert als nieuwe uitdager in de kennisquiz. 

Boomer 

Een bijnaam kan veel zeggen over een persoon. Zo staat Raoul bij de andere Bankzitters bekend als ‘boomer’. ‘Hoezo dan?’, wil Philip weten. ‘Ik ben gemiddeld twee jaar ouder dan de andere Bankzitters’, vertelt de YouTuber. ‘Ik vroeg een keer hoe een filter op Snapchat werkt en sindsdien zit ik eraan vast.’   

Nooit de anderen napraten 

Gotu Jim krijgt de vraag ‘Waar staat GPS voor?’ Hij moet het juiste antwoord verschuldigd blijven. Raoul de Graaf antwoordt ‘Geo positioning service’, maar dat is ook fout. Chantal Quak herhaalt wat Raoul de Graaf zegt. ‘Nooit de anderen napraten, altijd je eigen plan trekken’, geeft Philip haar als advies. De kandidaten zaten er niet ver naast, het goede antwoord is ‘Global positioning system’. Desalniettemin eindigt Chantal Quak als slimste van de dag met 322 seconden.  

Finale 

Met een luttele 6 seconden verschil strijden Gotu Jim en Raoul de Graaf om door te mogen naar de volgende aflevering. Gotu Jim bijt het spits af met de vraag ‘Wat weet jij van Ruben Nicolai?’ Na de vraag ‘Wat weet je van batterijen?’ is de spanning om te snijden. Raoul de Graaf heeft nog 19 seconden over. Gotu Jim trapt af. Wat weet hij van zink? Met één goed antwoord stuurt hij de Bankzitter terug naar zijn bank.  

Wil je niets missen van jouw favoriete kennisquiz?

Schrijf je dan in voor De slimste mens nieuwsbrief!

Philip Freriks en Maarten van Rossem in De slimste mens