Wie kent de Via Dolorosa? En wie weet wat cluttercore is? Dit zag je donderdag 18 januari in de vierentwintigste aflevering van De slimste mens

Kandidaten 

Annemieke Hoogendijk, bekend geworden als mevrouw Stemband uit De Grote Meneer Kaktus Show, en acteur Joes Brauers nemen wederom plaats in de stoel. Cabaretier Tim Hartog debuteert als nieuwe uitdager in de beroemde kennisquiz. 

Via Dolorosa 

Tim Hartog krijgt de vraag ‘In welke stad loop je als je over de Via Dolorosa loopt?’ De acteur denkt dat het Milaan is, maar dat is fout. Joes Brauers denkt dat het in Rome is. Annemieke Hoogendijk antwoordt vol overtuiging ‘Nijmegen’. Alle drie hadden ze het fout, het is namelijk Jeruzalem. ‘Het is de lijdensweg die Jezus liep naar de berg van Golgotha’, legt Philip uit. Annemiek Hoogendijk was in de war met de Via Gladiola, de weg naar de finish van de Nijmeegse vierdaagse. 

Cluttercore 

‘Lang was het minimalisme de interieurtrend, strak en leeg. Maar bij de nieuwste stijl is het huis gevuld met een bonte verzameling spullen. Hoe heet deze nieuwe stijl?’, wil Philip weten. ‘Het maximalisme’, antwoordt Joes Brauers. Tim Hartog denkt dat het Xenos-kitsch is. Het juiste antwoord is cluttercore. ‘Ik denk dat ik daarvan de uitvinder ben, zegt Maarten. De voorzitter van de feitenpartij houdt wel van een beetje rommel in huis.  

Hard Gras 

Tim Hartog raadt alle vijf de woorden bij het fragment over rapper Donnie. Hiermee is hij de slimste van de dag met 441 seconden. Wie gaat er met hem mee naar de volgende aflevering? Joes Brauers krijgt de vraag ‘Wat weet je van Henk Spaan?’ De acteur moet de vraag aan zich voorbij laten gaan. Annemieke Hoogendijk weet dat hij presentator is van het programma Hard Gras. Hiermee speelt ze Joes Brauers weg uit het spel. Hij moet het veld ruimen in deze aflevering, maar we zien hem volgende week alweer terug in de seizoensfinale! 

Wil je niets missen van jouw favoriete kennisquiz?

Schrijf je dan in voor De slimste mens nieuwsbrief!

Philip Freriks en Maarten van Rossem in De slimste mens