Wie weet er wat hoofdkaas is? En wie speelt er weleens Gay Monopoly? Dit zag je woensdag 10 januari in De slimste mens

Kandidaten 

Cabaretier Peter Heerschop en voormalig Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg nemen wederom plaats in de arena. Acteur, zanger en TikTokker Dook van Dijck debuteert als nieuwe uitdager in de kennisquiz.  

Hoofdkaas 

Jan Dirk van der Burg krijgt de vraag ‘Van het vlees van welk dier wordt hoofdkaas gemaakt?’ De fotograaf, zoon van een varkensboer, antwoordt schaap, maar dat is niet goed. ‘Een varken’, gokt Dook van Dijck. Hij heeft het juist. ‘Dat had jij toch moeten weten?’, plaagt Philip Jan Dirk van der Burg. ‘Nu word ik onterfd’, grapt Van der Burg . ‘Mij lijkt het helemaal niets. Vlees met de ingewanden van een dier. Als ik al vlees eet moet het er niet uitzien als een dier’, vindt Dook van Dijck. 

Gay Monopoly 

Dook van Dijck speelt wel eens Gay Monopoly. ‘Dat spel is bedacht tijdens de Gay Games van 1995. Mijn twee feministische moeders hebben het spel in huis. Het allerleukst vind ik om het met kerst te spelen. Ik heb een deftige Haagse moeder en een echte Jordanese moeder. Het leukste is dan om je moeder te horen zeggen: ‘Hè verdorie, ik moet weer naar de SM-kelder’ of ‘Je bent aangehouden in de bosjes, je moet 750 euro boete betalen’, grinnikt Dook van Dijck. 

Zeven afleveringen

Jan Dirk van der Burg is de slimste van de dag met 301 seconden. Vijf keer was hij de slimste van de dag, hiermee staat hij bovenaan in het klassement. Na zeven afleveringen moet hij de studio verlaten. Jan Dirk van der Burg staat op dit moment bovenaan in het klassement, zal hij terugkeren in de finaleweek?

Ranomi Kromowidjojo 

Dook van Dijck en Peter Heerschop vechten voor hun plekje in de volgende aflevering. Wat weet de TikTokker van Ranomi Kromowidjojo? Dook van Dijck weet alleen dat ze zwemster is. Peter Heerschop weet dat de Olympisch Kampioen samen is met zwemmer Ferry Weertman. Dook van Dijck heeft nog zeven seconden over. Wat weet hij van Joost van den Vondel? ‘Wie?’, roept hij verschrikt uit. Dook van Dijck gaat strijdend ten onder. 

Wil je niets missen van jouw favoriete kennisquiz?

Schrijf je dan in voor De slimste mens nieuwsbrief!

Philip Freriks en Maarten van Rossem in De slimste mens