Het is bijna zover: de finale van de befaamde kennisquiz! Drie kandidaten gaan voor de allerlaatste keer de strijd aan voor de felbegeerde titel De slimste mens seizoen 23. Wie neemt vrijdag 26 januari plaats in de blauw-gele studio? En wat waren tot nu toe de hoogtepunten van onze finalisten?

Tim Hartog

Hij is vaste speler van Comedy Club Haug in Rotterdam en met drie andere cabaretiers maakt hij een wekelijkse voetbalpodcast: Tim Hartog neemt in de allesbeslissende finale opnieuw plaats in de stoel. De rasechte Rotterdammer debuteerde in de vierentwintigste aflevering van dit seizoen en was vier keer de slimste van de dag.

‘Het voelt een beetje alsof ik Almere City ben die per ongeluk in de Eredivisie terecht is gekomen. Maar nu ik er ben wil ik ook winnen’, aldus de strijdlustige cabaretier.

Joes Brauers

Ook de razend fanatieke speler Joes Brauers gaat voor de laatste keer de strijd aan in de gevreesde finale. Hij werd bekend door zijn rol als Kruimeltje in de gelijknamige musical. De acteur is een gewaagde tegenstander. ‘Ik win liever De slimste dan een Gouden Kalf’, ontviel hem eerder dit seizoen. De acteur overleefde zes afleveringen en was vier keer de slimste van de dag.

Jan Dirk van der Burg

Ook Jan Dirk van der Burg maakt vrijdag opnieuw zijn entree in de studio. De voormalig Fotograaf des Vaderlands gooit hogen ogen dit seizoen. Hij wist maar liefst zeven keer op een rij een ticket naar de volgende aflevering te veroveren. Hij kroonde zichzelf vijf keer tot de slimste van de dag en staat hiermee bovenaan in het klassement. 

De finale van De slimste mens, vrijdag 26 januari om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Wil je niets missen van jouw favoriete kennisquiz?

Schrijf je dan in voor De slimste mens nieuwsbrief!

Philip Freriks en Maarten van Rossem in De slimste mens