Staat de datum 22 juli 2024 al groot in je agenda? Dan start namelijk het 24e seizoen van De slimste mens. In de ultieme kennisquiz mag de Open Deur ronde niet ontbreken. Wie zijn de Open Deur vragenstellers van dit seizoen?

Jort Kelder

Jort Kelder is journalist en presentator. Je kunt 'm kennen van programma's als Op1, Hoe heurt het eigenlijk? en Bij ons in de PC. Eerder was hij hoofdredacteur van de Quote
 

Paul van Loon

Wie kent zijn griezelige boeken niet? Paul van Loon heeft een lange lijst met kinderboeken op zijn naam staan, waarvan de bekendste de boeken uit de reeksen Dolfje Weerwolfje en De griezelbus zijn. Van Loon is ook zanger. Zijn muziek brengt hij vaak uit in combinatie met een boek.

Jort Kelder
Paul van Loon

Anita Witzier

Deze KRO-NCRV presentator heeft een waslijst aan programma's gepresenteerd: Anita Witzier. Haar bekendste programma's zijn Memories, De reünie en Hints. Ook is ze drie keer de verslaggever geweest van The Passion.  
 

Francine Oomen

Van Saartje en Tommie tot aan Lena Lijstje; vele boeken komen uit de pen van kinderboekenschrijver Francine Oomen. De Hoe overleef ik-serie is haar meest bekende. Oomen werd in 2015 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Anita Witzier
Francine Oomen

Miljuschka Witzenhausen 

De carrière van Miljuschka Witzenhausen begon bij jongerenzender TMF, waar ze onder andere de TMF Awards presenteerde. Ze speelde in de soap Onderweg naar Morgen en was te zien als deskundige op het gebied van voeding en lifestyle in Shownieuws en RTL Boulevard. Witzenhausen heeft meerdere kookboeken uitgebracht.
 

Mart Hoogkamer 

Wie kent het zomerse nummer Ik ga zwemmen niet? Het is een van de bekendste hits van zanger Mart Hoogkamer. In 2016 werd hij bekend bij het Nederlandse publiek toen hij deelnam aan het programma Holland's Got Talent. In 2022 verkocht hij Rotterdam Ahoy uit. 

Miljuschka Witzenhausen
Mart Hoogkamer

Ahmed Aboutaleb 

Ahmed Aboutaleb is sinds 2009 de burgemeester van Rotterdam. In het najaar van 2024 stopt hij daarmee. Eerder was hij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wethouder van Amsterdam.
 

Roos Reedijk & Bob Sikkes 

Samen toveren ze 'klushuizen' om tot ware paleisjes: interieurstylist Roos Reedijk en bouwdeskundige Bob Sikkes. In het programma Kopen zonder Kijken leggen woningzoekers hun geld en vertrouwen in handen van Reedijk, Sikkes en makelaar Alex van Keulen. 

Ahmed Aboutaleb
Bob Sikkes en Roos Reedijk

Saskia Belleman

Saskia Belleman is een (rechtbank)verslaggever en misdaadjournalist. Ze schuift regelmatig aan bij talkshows om rechtszaken te duiden. Ze heeft een podcast, De zaak ontleed, en is erg actief op X.
 

Envy Peru

Envy Peru is de artiestennaam van de uit Peru afkomstige dragqueen, acteur, model en visagist Boris Itzkovich Escobar. Envy Peru won het eerste seizoen van Drag Race Holland en is jurylid van het programma Make up your Mind.

Saskia Belleman
Envy Peru

Jeroen Wollaars

Jeroen Wollaars is journalist en presentator van het programma Nieuwsuur. In 2021 mocht hij de Sonja Barend Award voor het beste tv-interview in ontvangst nemen. Hij won de prijs voor het interview met CDA-fractieleider Wopke Hoekstra, in de aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen.
 

Edwin Rutten

In het kinderprogramma De film van Ome Willem, waarvan ruim tweehonderd afleveringen zijn gemaakt, vertolkte Edwin Rutten de rol van Ome Willem. Ook presenteerde Rutten meerdere programma's, zoals Kinderen voor Kinderen en Goeiemiddag Nederland.

Jeroen Wollaars
Edwin Rutten

Het nieuwe seizoen van De slimste mens is vanaf 22 juli 2024 te zien op NPO 1 en NPO Start. Je ziet het programma elke werkdag om 20.30 uur.

Wil je niets missen van jouw favoriete kennisquiz?

Schrijf je dan in voor De slimste mens nieuwsbrief!

Philip Freriks en Maarten van Rossem in De slimste mens