Het leven van kinderen kan behoorlijk overweldigend zijn. Dat blijkt uit de honderden chat- en telefoongesprekken die De Kindertelefoon dagelijks voert met kinderen die op zoek zijn naar een luisterend oor. Gesprekken over scheiden en verhuizen, over verliefd zijn en zoenen. In de ZappDoc: LUISTER komen deze telefoongesprekken samen tot één spannende vertelling.

Stip It 

Werkelijk allerlei onderwerpen passeren de revue. Er wordt gebeld over scheiden en over schoppen. Over verhuizen en verliefd zijn. Over zingen en zoenen. Over pizza's, loempia's, katten en cavia’s. 

LUISTER wordt uitgezonden in de Week Tegen Pesten. NPO Zapp komt ook dit jaar in actie tegen pesten met Stip it: Samen Tegen Iemand Pesten. Iedereen in Nederland kan laten zien dat hij of zij tegen pesten is door vier stippen op de hand te zetten en die te delen via social media met #stipit en @npozapp. Word je gepest? Dan kun je anoniem De Kindertelefoon bellen.

Naast de televisie-uitzending is LUISTER opgenomen in lessen van De Kindertelefoon voor basis- en middelbare scholen. Ook wordt de film vertoond tijdens het ontmoetingsprogramma van De Kindertelefoon voor vluchtelingenkinderen. 

LUISTER wordt zondag 28 januari door KRO-NCRV uitgezonden om 19.20 uur tijdens de Week Tegen Pesten op NPO3.

Zie ook