Kook cassave kroketten met Donnie en Kees van der Spek!
Ook zo’n kroketliefhebber? Donnie en Kees koken een variant met cassave. Het is een ode aan Suriname: de voormalige woonplek van Kees. Lees hier hoe je de cassave kroket maakt!
De kroket verbindt
Voor zijn programma’s reist Kees de hele wereld over, maar toch scoor je áltijd met een good old kroket. Samen met Donnie zet Kees zijn familie en schoolvriend Andy in het zonnetje voor maar €9,45. Dat kan maar op één manier: aan de kook.
Ingrediënten
-
+/- 400gr verse cassave (of kies ingevroren voorgekookte cassave van de toko)
-
1 witte ui
-
3 teentjes knoflook
-
4 bouillonblokjes
-
1 pak paneermeel
-
Gedroogde peterselie
-
Frituurolie
-
Optioneel: Madame Jeanette peper
-
Bakolie
-
Peper
-
Zout
Aan de slag!
-
Schil de cassave en snijd in blokjes.
-
Snipper 1 ui en snijd 3 teentjes knoflook fijn. Houd je van pittig? Snijd dan ook naar smaak de Madame Jeanette peper fijn.
-
Schenk 2 eetlepels bakolie in de pan en fruit de ui, knoflook en eventueel de Madame Jeanette.
-
Doe vervolgens de cassave en peterselie erbij. Bak dit even mee en voeg er dan 1 liter water aan toe met 4 bouillonblokjes.
-
Laat dit droogkoken totdat het water is verdampt en je de cassave kunt pureren.
-
Zet de puree voor minimaal 30 minuten in de vriezer.
-
Haal de puree uit de vriezer en vorm er kroketten van.
-
Rol de kroketten door het paneermeel en bak ze aan alle kanten krokant in een pan met olie.
Donnies tips:
-
Van nature bevat cassave het giftige blauwzuur, daarom kan het niet rauw worden gegeten. Kook de cassave daarom eerst.
-
Doordat je de puree minimaal 30 minuten in de vriezer doet, kan het opstijven. Hierna is het veel makkelijker om kroketjes te maken van het cassavemengsel.