Een huis vol volgt families Jelies en Kraan tijdens emigratie naar het buitenland

In een speciale serie van Een huis vol volgen we de familie Jelies en de familie Kraan terwijl ze hun levens in Nederland achter zich laten en een avontuur aangaan in het buitenland. Waar de familie Jelies Tollebeek gaat verlaten om hun Spaanse droom te verwezenlijken, volgen we de familie Kraan tijdens hun emigratie naar Luxemburg, waar ze een camping gaan runnen.

De familie Jelies naar Spanje

Het is altijd al een grote droom van Johan en Janneke Jelies geweest: met hun 9 kinderen emigreren naar Spanje. Het land waar ze vroeger, destijds met zeven kinderen, zijn geweest en er toen direct verliefd op werden. Niet veel later is het idee ontstaan om de stap te zetten naar Spanje. Hun huis in Tollebeek is verkocht en de tijd begint te dringen. Lukt het ze om een huis te vinden waar diezelfde verliefde gevoelens weer naar boven komen? En wat zijn de plannen voor als ze er straks daadwerkelijk zijn?

We vinden het spannend maar we staan er ook heel positief in. We zijn blij dat Een huis vol ons ook de komende tijd gaat volgen op ons mooie avontuur op weg naar en in Spanje. Het voelt vertrouwd.

Janneke en Johan Jelies

De familie Kraan naar Luxemburg

De familie Kraan ziet geen toekomst voor zichzelf en hun kinderen in Nederland. Bovendien wil vader Ivan meer tijd doorbrengen met zijn gezin. Ze hebben het oog laten vallen op een camping, waar ze als beheerder aan de slag gaan. Dat betekent dat ze verantwoordelijk zijn bij alles wat er komt kijken bij het runnen van een camping. Van schoonmaken, tuinieren, de receptie runnen tot de keuken en het terras. En dat terwijl vader Ivan en moeder Linda ook het gezin draaiende moeten houden.

We kijken er enorm naar uit om jullie te laten mee genieten van ons nieuwe leven in Luxemburg. Het is voor ons ook spannend, is dit wat we ervan verwachten? We hopen onze droom waar te maken!

Ivan en Linda Kraan

Deze extra serie van Een huis vol wordt geproduceerd door Skyhigh TV in samenwerking met KRO-NCRV. Een huis vol emigreert is vanaf vrijdag 2 februari 2024 wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Vanaf vrijdag 2 februari kijk je alle afleveringen alvast vooruit via NPO Start. 

Meer van Een huis vol: