Nieuwe recepten uitproberen. De familie Wildeman uit Een huis vol is er gek op. Moeder Priscilla is een ware inspiratiebron als het gaat om creatieve gerechten. Samen met haar kinderen maakt ze een 'schilderij-focaccia'. 'Kinderen eten er meer groenten door.'
Groenten eten
Op een vrije woensdagmiddag of op een druilerige zondag vindt Priscilla Wildeman het heerlijk om met haar kinderen in de keuken te staan. 'Zo kunnen ze hun creativiteit kwijt en leren ze een beetje koken.' De focaccia die ze maakt, is nog gezond ook. 'Zo eten de kinderen meer groenten.'
Ingrediënten
Wil jij ook zo'n mooie focaccia maken? Dit heb je nodig voor het brood:
- 500 gram bloem
- 10 gram zout
- 7 gram gedroogde gist
- 30 ml goede olijfolie
- 340 ml lauw water
Voor de versiering heb je het volgende nodig:
- Verschillende soorten groenten, zoals ui, tomaat, courgette, aubergine of wortel
- Kruiden naar keuze
- Olijven
- Een takje rozemarijn
Recept
- Stap 1: Zeef de bloem boven een schaal en voeg 10 gram zout, de gedroogde gist, olijfolie en het water toe.
- Stap 2: Kneed het deeg ongeveer 10 minuten met de hand. Het deeg blijft lekker plakkerig, dat is normaal.
- Stap 3: Laat het deeg één tot anderhalf uur in een (ingevette) kom rijzen.
- Stap 4: Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Stap 5: Snijd de groenten in stukjes. Snijd in de tussentijd de olijven in dunne plakjes en rits de blaadjes rozemarijn van de takjes. Versieren maar!
- Stap 6: Tevreden met het resultaat? Dan kan het brood de oven in. Na 20 minuten is je brood gaar en goudbruin.
Eet smakelijk!