In de zesdelige KRO-NCRV realityserie Ruba! deelt de ambitieuze beauty- en fashion influencer Ruba Zai (30) haar unieke stijl en intieme momenten met haar echtgenoot Jalil, die wanneer Ruba de wereld over reist voor haar werk, de zorg voor de kinderen op zich neemt. 

Glitz  en glam

We vangen een glimp op van het glitz en glam leven van een succesvolle online influencer en ondernemer. Ook zien we in de serie hoe Ruba en haar familie met veel liefde de zorg voor hun dementerende vader op zich nemen en het verdriet dat dit met zich meebrengt.  

Het islamitische geloof is een belangrijk onderdeel in Ruba’s leven. Het biedt haar en haar gezin houvast. In haar werk zorgt het ook voor negatieve reacties.  Hoe combineert Ruba haar drukke agenda met het moederschap, haar rol als echtgenote en dochter van een zieke vader? Ruba vertelt: ‘Mijn familie is alles voor mij. Het is soms een struggle als online ondernemer de balans te vinden tussen werk en mijn privéleven.’

‘Ik ben heel blij dat ik door de jaren heen, en nog steeds, zoveel vrouwen kan inspireren’

Ruba

Over Ruba Zai

De Rotterdamse influencer en ondernemer Ruba is bekend geworden als vlogger met het maken van hijab-tutorials op haar YouTube kanaal. In West-Europa, de Verenigde Staten en in het Midden-Oosten is Ruba razend populair.  

Met inmiddels meer dan 1 miljoen volgers is ze een grote ster op social media. In 2017 werd ze het gezicht van de hijab-collectie van het luxe Italiaanse modemerk Dolce & Gabbana en het eerste model in heel Europa dat met een hijab op de cover van de Nederlandse Cosmopolitan stond. 

Vrouw met hoofddoek en bloemen tafeldekken

Ruba! zie je vanaf woensdag 28 februari wekelijks bij KRO-NCRV op NPO Start en bingeable op NPO Plus.
 

Geïnteresseerd in Ruba! en andere programma's?

Schrijf je dan in voor de KRO-NCRV nieuwsbrief!