Joris Linssen presenteert onder meer Hello Goodbye, Boeddha in de polder en Liefs Uit. In zijn column schrijft hij over wat hem bezighoudt. Deze keer kijkt hij terug op de ontstaansgeschiedenis van Hello Goodbye

Deze week neemt Dan Blazer feestelijk afscheid van Blazhoffski, het productiebedrijf dat hij jaren geleden zelf oprichtte en tot grote hoogte stuwde. Hij deed dat samen met Erik van der Hoff, vandaar de naam. Blazhoffski is onder meer de grondlegger van Hello Goodbye.

Werken op een zolderkamer

Nadat Dan en Erik allebei regisseur waren geweest bij het tv-programma Taxi, waagden ze de sprong in het diepe met een kinderquiz van Jochem van Gelder voor de NCRV. Ze werden zelf producent van Quatro. In die tijd werkten ze vanaf een zolder in Kortenhoef, waar de medewerkers nog samen aan een tafel pasten. Een gezellige tijd.

Van daaruit werd vanaf 2002 ook Tutti famili geproduceerd, een NCRV-show voor het hele gezin, gepresenteerd door Jochem. Vast onderdeel was een gesprek met een familie die ging emigreren. Dat eindigde op Schiphol, waar Jochem erbij was als zo’n gezin vertrok.

Hello Goodbye

Dan Blazer bedacht dat er meer in zat en stelde voor een heel programma te maken over de verhalen achter aankomsten en vertrekken op Schiphol. En zo ontstond Hello goodbye. Jochem had geen trek in de presentatie omdat hij liever studioprogramma’s maakte en daarom werden wat andere presentatoren uitgeprobeerd. Hello goodbye werd een internationaal succes en daardoor groeide Blazhoffski ook verder.

'Jochem van Gelder had geen trek in de presentatie van Hello Goodbye'

Joris

Inmiddels is het bedrijf in buitenlandse handen gekomen. Dan bleef nog jaren werkzaam bij zijn oude club. Maar nu gaat hij de wereld rondzeilen en een beetje bijtrekken. Mooi dat hij het roer durft om te gooien. Ik hoop dat het hem voor de wind zal gaan. Goede vaart Dan, goodbye!

Lees ook