In Keuringsdienst van Waarde zie je hoe het team aan de slag gaat om uit te zoeken waar zongedroogde tomaten vandaan komen. Én hoe ze worden gemaakt. De Keuringsdienst vindt in sommige zongedroogde tomaten insecten. Daarom geven wij je tips om zelf zongedroogde tomaten te maken.
Tip 1: Buiten
Als je de tomaten buiten in de zon droogt, leg er dan een katoenen gaas op. Zo vermijd je dat er insecten in de tomaten kruipen.
Tip 2: Oven
Gebruik een oven om de tomaten sneller te drogen. Plaats gewassen en gesneden tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de tomaten met wat zout en peper en stop ze in de oven op 50 graden voor 3 uurtjes. Je kunt tegelijk ook andere groenten drogen om zo spaarzaam mogelijk de oven te gebruiken.
Tip 3: Gebruik smaakmakers
Gebruik kruiden, zoals oregano of rozemarijn, om de zongedroogde tomaten op smaak te brengen. Meng dit samen met de tomaten voordat je ze gaat drogen.
Napolitaanse zucchini alla scapece salade
Geïnspireerd geraakt en zin in meer zongedroogde groente? Probeer dan eens dit saladerecept met zongedroogde courgette.