Leonardo maakt in de uitzending een overheerlijke risotto alla parmigiano. Wil je weten hoe je die kan evenaren? De Keuringsdienst heeft het recept!

Ingrediënten:

  • 320 gr Carnaroli rijst
  • Scheut olijfolie
  • 1 medium witte ui, fijngesnipperd
  • Scheut witte wijn
  • Zout en versgemalen peper
  • Kippenbouillon, ca. 1 liter
  • 100 gr Parmigiano Reggiano, geraspt
  • 60 gr boter

Bereiding:

  • Zet de kippenbouillon op. Verwarm de olijfolie in een sauteerpan en fruit hierin de ui tot hij zacht en glazig is maar niet gekleurd, dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe dan de rijst erbij en laat een paar minuten meefruiten, blus af met de witte wijn.
  • Giet er dan hete bouillon op zodat de rijst net onder staat. Roer af en toe door. Giet er meer bouillon bij als je ziet dat de rijst te droog wordt.
  • Proef na ongeveer 16 minuten of de rijst net gaar is. De risotto moet nog enigszins vloeibaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur, roer de boter en de parmezaanse kaas erdoor, maak op smaak met zout en peper en laat nog 2 minuten staan.

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al 15.000 mensen gingen je voor!

Keuringsdienst van waarde