In Kook van jou bereidt Yvon een maaltijd samen met mensen die steun krijgen van de Voedselbank. Deze week kookt ze met de Arnhemse Freddy een heerlijke maaltijd voor een smalle beurs. Kijk mee voor het recept van Freddy's pasta bolognese.

Heb je niet alle ingrediënten voor Freddy's pasta in huis? Geen probleem. Zie het recept meer als een rode draad, waar je zelf nog aanpassingen in kunt maken met wat jij in huis hebt. Freddy gebruikt bijvoorbeeld gehakt, maar dit kun je vervangen door kleingesneden champignons of 2 potten linzen. Net zo lekker!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 800gr rundergehakt (vervangbaar door 800gr champignons of linzen)
  • Pot kant-en-klare pastasaus
  • 400 gr soepgroenten
  • 500gr pasta
  • Olijfolie (of andere olie/boter)
  • Sambal manis naar smaak
  • Geraspte kaas
kook van jou recept pasta bolognese

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en de teen knoflook fijn en fruit aan in de pan met wat olie. 
  2. Doe dan het gehakt (of champignons of linzen) erbij en bak het rul. 
  3. Wanneer het gehakt bruin wordt, voeg je de soepgroenten toe.
  4. Als de soepgroenten even hebben gebakken, mag de pot pastasaus erbij. Laat dit dan even pruttelen op laag vuur.
  5. Kook in de tussentijd de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Tip van Freddy: als je een klontje boter aan het kookwater toevoegt, plakt de pasta niet aan elkaar.
  6. Breng de pastasaus op smaak met sambal manis (sambal oelek mag ook, maar dan wordt het pittiger).
  7. Schep de pasta op het bord, doe hier de saus overheen en serveer met wat geraspte kaas. Smakelijk eten!
kook van jou yvon jaspers freddy pasta bolognese

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief. Al duizenden mensen gingen je voor!

ramon brugman yvon jaspers van gewas tot gerecht