In Kook van jou bereidt Yvon een maaltijd samen met mensen die steun krijgen van de Voedselbank. Deze week kookt ze met Ray een driegangendiner voor Rays tante Maria. Lees mee voor het recept van een caprese salade, een pasta met vis en een cheesecake toe.

 

Door angst verlamd

Ray had een goede baan bij de gemeente, maar hij kwam door zijn angststoornis steeds minder vaak op de werkvloer. Uiteindelijk werd zijn contract niet verlengd. Door zijn angsten klopte hij lang niet aan voor hulp, waardoor hij zes maanden lang geen inkomen heeft gehad. Toen Ray zijn baan verloor, overleed zijn moeder plots aan een hersenbloeding. Bij haar kon hij nu niet meer terecht voor hulp, terwijl zij normaal gesproken zijn uitvalsbasis was. 

Gelukkig woont zijn tante Maria 5 minuten verderop. Zij is als een tweede moeder voor hem. Tegenwoordig haalt Ray eten bij de Voedselbank en in Kook van jou kookt hij een driegangenmenu voor zijn tante om haar te bedanken voor haar steun. Kijk mee voor de smakelijke recepten!

Ingrediënten

Voor de salade

  • 100 gr veldsla (of een andere sla die je in huis hebt)
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • 2 afbakbroodjes
  • Balsamico-azijn
  • Olijfolie
kook van jou caprese salade recept

Bereidingswijze salade

  1. Bak de broodjes af zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de tomaatjes door de helft. Lek de mozzarella uit en snijd deze in blokjes.
  3. Verdeel de veldsla over twee borden en verdeel hier de tomaatjes en mozzarella overheen. 
  4. Mix 2 el balsamico-azijn met 1 el olijfolie, zout en peper en giet dat over de salade. Maak eventueel af met wat Italiaanse kruiden. Snijd de broodjes en serveer die bij de salade.
Yvon Jaspers en Ray
Twee mensen knuffelen elkaar

Ingrediënten voor het hoofdgerecht

  • 2 forelfilets (vers of ingevroren)
  • 200 gr pasta
  • kant-en-klare pastasaus, of:
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes
  • 1 tl suiker
  • 2 el Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Gebruik je bevroren forelfilets? Ontdooi deze dan door ze in hun verpakking in een bakje lauwwarm water te leggen. 
  2. Als je zelf pastasaus maakt, snipper dan de ui en snijd de knoflookteentjes fijn. Fruit de ui aan op medium vuur en voeg de knoflook toe als de uien glazig zien. Voeg hier na twee minuten het blik tomaten bij. Laat dit op laag vuur zo'n 15-20 minuten sudderen. Voeg dan zout, peper, een theelepel suiker en Italiaanse kruiden toe.
  3. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Deze kun je daarna door de pastasaus heen doen. Ray serveert de pasta en saus apart; dat kan natuurlijk ook.
  4. Pak een nieuwe bakpan en laat op medium vuur een klontje boter of olie warm worden. Leg hier dan de forelfilets in met de huidkant naar beneden. Bak de filets 1 minuut per kant. Doordat ze zo dun zijn, is langer niet nodig! Voeg dan peper en zout toe naar smaak. Serveer de pasta met de pastasaus en forelfilet. Smakelijk eten!
kook van jou ray pasta vis recept

Toetje

Ray serveert een kant-en-klare cheesecake als toetje. Daarmee is het dinertje helemaal compleet. Natuurlijk kun je ook zelf een cheesecake maken. Denk bijvoorbeeld aan deze cheesecake met pompoen en kaneelcrème van BinnensteBuiten chef-kok Sharon de Miranda.

Kook van jou is iedere zaterdag om 19.05 uur te zien op NPO 1 en NPO Start.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief. Al duizenden mensen gingen je voor!

ramon brugman yvon jaspers van gewas tot gerecht