In Kook van jou bereidt Yvon een maaltijd samen met mensen die steun krijgen van de Voedselbank. Deze week kookt ze met Kim een driegangendiner voor Kims moeder. Lees mee voor het recept van een smakelijk wokgerecht als hoofd.

Door ziekte geen inkomsten

Kim heeft een chronische ziekte, waardoor ze veel geld uitgeeft aan hulpstukken zoals een brace en een ligfiets. Ook kan ze helaas niet meer werken. Hierdoor blijft er weinig geld over voor andere dingen. Om die reden haalt Kim iedere week een voedselpakket op bij de Voedselbank. In Kook van jou wil Kim graag haar moeder bedanken met een lekker dinertje. 

Kijk mee voor het recept van een paprikasoep en een smakelijke wokschotel. Heb je niet alle ingrediënten in huis? Kijk dan vooral of je het kunt omwisselen met iets wat je wel hebt.

Ingrediënten wokschotel

Voor twee personen

  • 1 zak voorgesneden roerbakgroenten 
  • 300gr rundergehakt, tofu of vegetarisch gehakt
  • 1 pak basmatirijst (of mienoedels, wat jij maar in huis hebt)
  • 2 el ketjap manis
  • Zout en peper
  • Olie om in te bakken
kook van jou recept wokgerecht

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. 
  2. Doe wat olie in een pan en bak hierin het (vegetarisch) gehakt rul. Gebruik je tofu? Bak dit dan totdat het krokant en goudbruin is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Als het gehakt bruin ziet, voeg dan de roerbakgroenten toe en zet de pan op hoog vuur terwijl je de groenten continu omschept.
  4. Breng het wokgerecht op smaak met ketjap manis. Ook lekker erbij is een beetje vissaus en oestersaus of komijnpoeder, gemberpoeder en korianderpoeder. Eet smakelijk!

Kook van jou is iedere zaterdag om 19.05 uur te zien op NPO 1 en NPO Start.

kook van jou yvon jaspers kim paprikasoep wokschotel

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Sharon aan het koken in kerstsferen