In Kook van jou bereidt Yvon een maaltijd samen met mensen die steun krijgen van de Voedselbank. Deze week kookt ze met Magda spruitjes met een gehaktbal, aardappeltjes én Magda's (nu niet meer zo) geheime ingrediënt: pindasaus. Lees verder voor het recept!
Een heel lekkere combinatie
In Kook van jou bereidt Yvon Jaspers samen met Magda een maaltijd voor Magda's dochter Jennie: 'Zij is het belangrijkste in mijn leven.' Jennie is een makkelijke eter, en vindt alles lekker wat haar moeder voor haar maakt. Spruitjes met pindasaus maken Yvon wel héél nieuwsgierig; het is een combinatie waar ze nog nooit van heeft gehoord! Wil je het ook proberen? Kijk dan mee naar het recept.
Bereidingswijze
- Maak je de gehaktballen zelf? Begin hier dan mee. Doe het (vegetarisch) gehakt in een kom en doe er peper en zout bij. Goed kneden, zodat het gehakt door en door goed gekruid is. Voeg dan de paneermeel toe, totdat het gehakt niet meer nat aanvoelt, maar je het wel nog goed kan kneden. Vorm hier dan balletjes van. Bak ze in de pan met olie of boter op medium vuur rondom totdat ze goudbruin zien en helemaal gaar zijn.
- Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Snijd de spruitjes in tweeën en kook ze. Dit kost ongeveer 9 minuten.
- Maak dan de pindasaus warm in een pannetje en voeg eventueel wat water toe als de pindasaus te dik blijft.
- Serveer het bord met de gehaktballetjes, spruitjes en aardappels en lepel de pindasaus over de spruitjes en aardappels heen. Smakelijk eten!
Kook van jou is iedere zaterdag om 19.05 uur te zien op NPO 1 en NPO Start.