In Kook van jou bereidt Yvon een maaltijd samen met mensen die steun krijgen van de Voedselbank. Deze week kookt ze met de Tineke een heerlijke maaltijd voor een smalle beurs. Kijk mee voor het recept van Tinekes pasta en fruittoetje.

Heb je niet alle ingrediënten voor Tinekes pasta in huis? Geen probleem. Zie het recept meer als een rode draad, waar je zelf nog aanpassingen in kunt maken met wat jij in huis hebt. Tineke gebruikt bijvoorbeeld gehakt, maar dit kun je vervangen door kleingesneden champignons of een pot bruine linzen. Net zo lekker!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 400gr gehakt (kun je vervangen door 400gr champignons of 1 blik linzen)
  • 1 pot kant-en-klare pastasaus
  • 200gr pasta naar keuze
kook van jou recept tineke pasta

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn en de prei in halve ringen. Fruit aan in de pan met wat olie. 
  2. Doe dan het gehakt (of champignons of linzen) erbij en bak het rul. 
  3. Wanneer het gehakt bruin wordt, voeg je de paprika en de tomaat toe.
  4. Als de groenten even hebben gebakken, mag de pot pastasaus erbij. Laat dit dan even pruttelen op laag vuur.
  5. Kook in de tussentijd de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. 
  6. Breng de pastasaus op smaak met zout en peper.
  7. Schep de pasta op het bord, doe hier de saus overheen en serveer met wat geraspte kaas. Smakelijk eten!
yvon jaspers kook van jou tineke

Toetje erbij

Zin in nog een gezond en lekker dessert? Snijd dan wat fruit in plakjes en leg het feestelijk op een bord. Tineke serveert haar fruitsalade met kiwi, banaan en appel. Heb je meteen je vitamines binnen!

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief. Al duizenden mensen gingen je voor!

ramon brugman yvon jaspers van gewas tot gerecht