In Kook van jou bereidt Yvon een maaltijd samen met mensen die steun krijgen van de Voedselbank. Deze week kookt ze met Dennis een gezond roerbakgerecht met veel groenten en zalm. Het gerecht is een bedankje aan zijn ex-vrouw, die nog steeds een grote steun voor hem is.

Van eigen praktijk naar Voedselbank

Dennis had een eigen praktijk als psycholoog, maar door kwakkelende gezondheid en de pandemie moest hij daarmee stoppen. Nu ontvangt hij pakketten van de Voedselbank, totdat hij zijn praktijk heeft verkocht. In Kook van jou bereidt hij samen met Yvon een gezonde maaltijd voor zijn ex-vrouw, met wie hij nog steeds hecht is.

Ingrediënten

  • Bleekselderij
  • Ui
  • Paprika
  • Wortel
  • Eventueel paksoi of Chinese kool
  • Knoflook
  • Stukje zalm met huid uit de vriezer
  • Olijfolie
kook van jou zalm recept

Bereidingswijze

  1. Snijd de groente in Chinese maten, zoals Dennis aangeeft. De Chinese manier van snijden (Chinoise) pas je vaak toe bij platte groente, zoals prei of wortel.
  2. Roerbak alle fijngesneden groenten. Dennis doet er alleen zout en peper bij, maar je kunt er ook wat sojasaus, vissaus en oestersaus bij doen voor een Aziatische variant.
  3. Ontdooi de zalm in de verpakking in een bak lauwwarm water. Zodra de zalm is ontdooid, haal deze dan uit de verpakking, dep droog en bestrooi aan beide zijden met zout. Zet een pan op medium hoog vuur en voeg er 2 el olijfolie aan toe. Bak de zalm eerst op de huidkant, zo'n 6 minuten. Draai de zalm dan om en bak 'm nog 2 minuten. 
  4. Serveer de groenten met de zalm. Smakelijk eten!

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief. Al duizenden mensen gingen je voor!

ramon brugman yvon jaspers van gewas tot gerecht