In Kook van jou bereidt Yvon een maaltijd samen met mensen die steun krijgen van de Voedselbank. Deze week kookt ze met Sheila een heuse AVG voor haar vriend Stoep. Kijk mee voor het recept!

Echte vrienden

Sheila gaat op haar zestiende al uit huis om bij haar negentwintigjarige vriend in te wonen. De relatie gaat uit en Sheila maakt door de jaren heen veel nare dingen mee. Maar haar vriend Stoep staat altijd voor haar klaar. 'Ik weet niet of ik ooit ga trouwen, maar als dat gebeurt, dan is hij degene die me weggeeft. Dat meen ik serieus.' Als bedankje kookt Sheila speciaal voor hem gekookte aardappelen met spinazie, een karbonade en een eitje, allemaal van de Voedselbank. Kijk mee voor het recept.

Ingrediënten

  • 6 aardappels
  • 2 schouderkarbonades
  • 1 pak diepvriesspinazie à la crème (500 gr)
  • Roomboter 
  • 2 eitjes
kook van jou avg recept

Bereiding

  1. Kook de eitjes 10 minuten, zodat ze helemaal hardgekookt zijn.
  2. Schil de aardappelen, snijd deze in grove stukken en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. 
  3. Ontdooi de spinazie op laag vuur in een pan en roer regelmatig door, totdat alles warm is.
  4. Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en peper. Pak een bakpan en doe hier een flinke klont roomboter in. Wacht totdat de boter bruin is en doe hier dan de karbonades in. Bak ze op hoog vuur in ongeveer 10-15 minuten gaar, hoelang hangt af van de dikte van je karbonades. 
  5. Snijd de eitjes door de helft, en serveer met de spinazie, de aardappels en de karbonades. Smakelijk!

Wil je nog een lekkere jus serveren bij je maaltje? Doe dan in de boter van de karbonades ongeveer 25 gram bloem en roer dit goed door, totdat de bloem een beetje gegaard is. Roer hier dan stukje bij beetje 500 ml bouillon bij (bijvoorbeeld runderbouillon, maar groentebouillon kan ook). Doe hier peper en eventueel wat Italiaanse kruiden bij en serveer bij je diner.

Kook van jou is iedere zaterdag om 19.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en op NPO Start.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Magda Yvon Kook van jou supermarkt