Waarom kraait een haan, is zwaar werken voor een paard zielig en houden varkens van knuffelen? Boeren Arnold en Rianne vertellen je alles wat jij moet weten over deze dieren!

In het programma Nieuwe Boeren zorgen Arnold en Rianne ervoor dat de kandidaten worden voorzien van de beste boerentips. Maar ook de mensen thuis brengen zij graag wat bij. Wist jij bijvoorbeeld dat schapen ‘echte uitbrekers’ zijn? En wil je weten waarom bij het verzorgen van koeien de 3 R’s belangrijk zijn? In dit artikel vertellen zij meer over schapen, kippen en koeien.

Met dieren op de boerderij is geen dag hetzelfde. Ga je de strijd aan, dan verlies je deze.

Boer Arnold

Haantje de voorste

Wil jij nou weten waarom een haan kraait en waarom je beter geen meerdere hanen bij elkaar kan zetten? Boeren Arnold en Rianne vertellen je dat in de volgende video.

Zware taak

Het paard in Nieuwe Boeren moest zwaar werk leveren bij het ploegen van het land. Maar hoe is dat nou voor zo’n edel dier? Boerin Rianne legt uit.

Knuffelen

Ze zijn roze en houden van modder. Daarnaast houden ze van knuffelen! Probeer daar maar eens niet gehecht aan te raken. Het maakt het afscheid nemen alleen wel erg moeilijk. Daar kan Jethro over meepraten.

Een eigen moestuin

Je kennis is weer up-to-date over de dieren van de boerderij. Een 10 voor effort! Maar hoe zit het met je kennis over groenten? En wat kun je nou allemaal tegenkomen in de moestuin (van de Nieuwe boeren)? Wij hebben wat klassieke groenten op een rij gezet!

Lees hier meer over een moestuin

Moestuin Nieuwe Boeren

Fan van Arnold en Rianne?

Wij ook! Bekijk onze laatste aflevering voor meer tips en weetjes van Arnold en Rianne.

Meer zien van Nieuwe boeren?

Kijk dan elke donderdag om 20.30 uur naar NPO 1!