Zijn ouders tevreden over de broodtrommel van hun kind?

Veel kinderen lunchen tegenwoordig op school. Hoelang krijgen ze daarvoor, wat eten ze en zijn de ouders hier tevreden over? Pointer deed een peiling onder 1000 ouders. Wat blijkt? Maar liefst 44% wil de broodtrommel inruilen voor een gezonde schoollunch.

92% van de kinderen eten op school en 51% hiervan krijgen een kwartier om hun lunch op te eten

Peiling ouders

Voor het onderzoek naar gezond opgroeien vroeg Pointer samen met stichting Ouders & Onderwijs aan bijna 1000 ouders of zij tevreden zijn met hoe hun kind op school eet. Uit dat onderzoek blijkt dat maar liefst 44% van de ouders zou willen dat hun kinderen een gezonde lunch op school krijgen. In veel landen rond Nederland, zoals Zweden, is dit de standaard. Die overheden bieden kinderen al jaren een gezonde maaltijd op school aan. Dat zou voor gelijke kansen zorgen.

Lees hieronder verder in het onderzoek van Pointer.

Peiling schoolleiders en leerkrachten

Pointer zette samen met met DUO Onderwijsonderzoek & Advies ook een enquête uit onder 300 schoolleiders en 400 leerkrachten. Hieruit volgde onder andere dat 49 procent van de leerkrachten soms of vaak junkfood in de broodtrommels van hun leerlingen ziet. 

 

Lees meer over deze peiling hieronder.

49 procent van de leerkrachten ziet soms of vaak junkfood in de broodtrommels

Tussendoortjes

De suikers vliegen je om de oren, maar heb jij wel een goed beeld van hoeveel suiker bepaalde tussendoortjes bevatten? Doe de test en check of de tussendoortjes die jij je kinderen meegeeft volzitten met verborgen suikers. 

De Tussendoortjesquiz

Hoe gezond zijn populaire kindertussendoortjes eigenlijk? Is knijpfruit gezond? Zit er meer suiker in een Liga of in ontbijtkoek? Test hier jouw kennis!

De tussendoortjesquiz

Meer weten over eten?

Aan jou de keus!

Yvon Jaspers