Het nieuwe Spoorloos seizoen van 2024 gaat in het voorjaar van start. Ook dit seizoen staat in het teken van indrukwekkende verhalen en emotionele ontmoetingen. Om alvast in de stemming te komen, blikken we terug op de drie mooiste momenten uit het afgelopen seizoen. 

Ana de roofbaby

Ana groeit op in haar gezin in Argentinië. Ze leert een Nederlandse jongen kennen en op 21-jarige leeftijd verhuist zij met hem naar Nederland. Op een dag hangt haar moeder huilend aan de telefoon. Zij blijkt niet haar biologische moeder te zijn. Door het destijds Argentijnse dictatoriale regime wordt Ana een roofbaby en wordt ze afgepakt van haar biologische moeder. Haar vader is in die tijd op brute wijze uit het vliegtuig gegooid. Ana is nog altijd op zoek naar haar moeder.

Adriana ontdekt wie haar vader was 

Niets is onmogelijk. Na jaren zoeken weet de 93-jarige Adriana eindelijk wie haar vader is. Ze vertelt: ‘Nu ik het weet, vind ik het leuk. Ik ben er vooral nuchter onder.’ Ook ontmoet Adriana twee onbekende neven. Neef Marcel kende haar vader: het was zijn opa. Met Marcel heeft Adriana nog regelmatig contact.

Marina na 41 jaar met zus herenigd

Marina woont met haar ouders, broer en zussen in Berlijn. Wanneer Marina zes is, pleegt haar moeder zelfmoord. Na een half jaar belandt ze met haar broer en zussen in een kindertehuis. Op haar tiende verhuist ze naar Nederland met haar Nederlandse pleeggezin. Ze moet haar broer en zussen achterlaten en verliest daardoor het contact met hen. Jaren later begint Marina een zoektocht naar een van haar zussen en schakelt de hulp van Spoorloos in. Na 41 jaar ontmoet Marina haar zus weer: ‘We vlogen elkaar om de nek’, vertelt Marina enthousiast. 

Het verhaal van Marina

Hoe gaat het nu met Marina sinds de ontmoeting met haar zus? 

Marina

Op de hoogte blijven van Spoorloos?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

jetske van den elsen en derk bolt lachen naar elkaar

Spoorloos 

Spoorloos richt zich op verwanten die elkaar uit het oog verloren zijn of nooit hebben ontmoet. Derk Bolt reist regelmatig heel wat landen af om mensen bij elkaar te brengen en Jetske van den Elsen gaat met onze zoekers op pad om hen bij te staan tijdens de emotionele hereniging. 

Kijk alle afleveringen van seizoen 20 terug op NPO Start. Het nieuwe seizoen van Spoorloos start in het voorjaar van 2024.