Het presentatieteam van Spraakmakers, dé dagelijkse talkshow op NPO Radio 1, krijgt versterking. KRO-NCRV presentator Herman van der Zandt is vanaf maandag 29 januari te horen als de vaste vervanger van Roos Abelman.  Daarmee is het team van Spraakmakers, waar ook Carl-Johan de Zwart toe behoort, compleet. Van der Zandt maakte onlangs de overstap naar KRO-NCRV, waar hij vanaf 2025 ook het populaire tv-programma De slimste mens gaat presenteren.

Herman van der Zandt kijkt ernaar uit om weer radio te gaan maken: 'In Spraakmakers komt alles samen waar ik enthousiast van word. Het programma brengt verdieping en zit boven op het nieuws, maar heeft ook een zekere luchtigheid. Dat spreekt mij erg aan. Bovendien ben ik groot fan van de fameuze Nationale Nieuwsquiz!'.

Herman van der Zandt

Herman van der Zandt naar KRO-NCRV

René Sommer, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, licht toe: 'Spraakmakers is inmiddels een belangrijke vaste waarde op NPO Radio 1. Met Roos Abelman, Carl-Johan de Zwart en nu ook Herman van der Zandt hebben we een ijzersterk nieuw presentatieteam. Herman heeft ruime journalistieke ervaring en een goed gevoel voor humor. Spraakmakers past hem dan ook als een handschoen'.

Naast Spraakmakers en De Slimste Mens ontwikkelt KRO-NCRV ook nieuwe programma’s met Herman van der Zandt. Deze worden op een later moment bekendgemaakt.