Meer inzicht en controle krijgen over je lichaam en geest door biohacking toe te passen. Dat proberen vijf bekende Nederlanders in The Biohack Project.  Maar wat is biohacking precies? ‘Het is een manier om je lifestyle te verbeteren op het gebied van onder andere voeding, sport en slaap’, vertelt Govert Viergever, ex-Olympisch roeier en biohacker. ‘Biohackers proberen hun lichaam beter te begrijpen en te verbeteren met behulp van onder andere technologie en wetenschap.’

 

Artikel: Wat is biohacking?
32 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Meer inzicht en controle krijgen over je lichaam en geest door biohacking toe te passen. Dat proberen vijf bekende Nederlanders in The Biohack Project.

‘Meten is de sleutel bij biohacking’, vertelt Viergever. ‘Met diverse tools, zoals een hartslagmeter, sporthorloge, of met apps op je telefoon.’ Simpel gezegd gaat biohacking over het begrijpen van wat een lichaam nodig heeft om zich lekker te voelen.

Biohackingtechnieken

Biohacking is niet nieuw. Sommige veelgebruikte biohackingtechnieken, zoals meditatie of een oranje bril opzetten tegen blauw licht uit je telefoon bestaan al jarenlang. Viergever: ‘De topsport past biohacking regelmatig toe. Ze beginnen dan met nulmetingen.’ Dat betekent dat sporters hun waarden meten aan het begin van een traject, zodat ze tijdens en na het traject kunnen zien hoe ver ze gekomen zijn. Na een nulmeting begint het biohacken: experimenteren op het eigen lichaam en meten of er verbetering is. 

The biohack project 

In The biohack project worden Lize Korpershoek, Rick Paul van Mulligen, Monic Hendrickx, Défano Holwijn en Sjinkie Knegt begeleid door diverse deskundigen, onder andere door ex-Olympisch roeier en biohacker Govert Viergever. Kunnen de deelnemers zich resetten en daarmee de controle houden over hun stress? Als ze dit lukt tijdens extreem stressvolle situaties, dan profiteren ze hier ook van in het dagelijks leven.

The biohack project is wekelijks te zien op maandag om 20.35 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

 

 

Biohacker Govert Viergever

Govert Viergever is een ex-Olympisch roeier en expert op het gebied van voeding en het vergroten van menselijke prestaties door middel van data, wetenschap en holistische kennis.

Govert Viergever bij The biohack project