Keizer speelt dit jaar de rol van Judas in The Passion. Op 28 maart 2024 zien we hem op het podium in Zeist. Waar kennen we Keizer van?

Biografie

Naam: Keizer
Geboortedatum: 6 juni 1987 
Geboorteplaats: Paramaribo, Suriname 
Beroep: Rapper

Een man voor een paarse achtergrond

Solocarrière 

Keizer, de artiestennaam van Rozelsky Steve Lie-A-Jen, is een Nederlandse rapper met Surinaamse roots. Hij werd geboren in Paramaribo op 6 juni 1987 en verhuisde op tweejarige leeftijd naar Nederland.

In 2008 besloot Keizer zich te focussen op een solocarrière. Begin 2009 bracht hij zijn eerste mixtape ‘Straategisch’ uit. Op YouTube werden nummers zoals ‘Mama Sorry’, ‘Wie is de baas’, ‘Keizer, Koning, Admiraal’ en ‘Nice’ grote hits.

Prijzen

In 2010 ontving Keizer de State Award voor de beste 101Barz-sessie en in 2011 ontving hij de Pure Award voor de beste Nederlandse hiphopartiest bij de TMF Awards.

Keizer werkte geruime tijd aan zijn album dat uitkwam in september in 2014. Het album, genaamd ‘Karma’, bevatte samenwerkingen met onder andere Lil Kleine, Kraantje Pappie en Cho. Hierna volgde er verschillende hitsingle’s zoals ‘Omlaag’ ft. Gio & Freddy Moreira en ‘Interessant’ ft. Dopebwoy.

Hierna heeft Keizer aan verschillende Youtube- en TV-series meegdaan. In 2017 nam Keizer deel aan het tweede seizoen van It Takes 2.

Keizer is op donderdag 28 maart te zien tijdens The Passion 2024, live vanuit Zeist, bij KRO-NCRV op NPO 1.   

Beeldcredits: Remko Modderkolk

Op de hoogte blijven van The Passion 2024?

Meld je dan aan voor The Passion nieuwsbrief

The Passion Zeist 2024

Lees meer: