Je kent haar van Flikken Maastricht, Van God Los of van talloze andere series en films: Angela Schijf. Nu mag ze een wel heel bijzondere rol aan haar lijstje toevoegen; Angela speelt Maria in de veertiende editie van The Passion.  

Biografie

Naam: Angela Schijf 
Geboortedatum: 7 augustus 1979 
Geboorteplaats: Uithoorn 
Beroep: Actrice

Angela Schijf voor een paarse achtergrond

Hoofdrollen 

Denk je bij het zien van een foto van Angela gelijk aan de naam Eva? Dat is niet gek; Angela speelt al sinds 2007 de rol van rechercheur Eva van Dongen in Flikken Maastricht. 

Ook vertolkte Angela de hoofdrol van Nadine in Meisje van Plezier, een serie over een huisvrouw die in de escortindustrie terecht komt. Naast haar televisiewerk is Angela veelvuldig op het toneel te zien.

Ambassadeur

Met haar eigen productiehuis Klassiek to go ontwikkelde ze familievoorstellingen rond klassieke muziek. Angela presenteerde Als Je Me Echt Zou Kennen en was jurylid in Superkids. Sinds 2012 is ze ambassadeur voor Stichting Het Vergeten Kind.

Angela Schijf als de Engelbewaarder

Engelbewaarder 

Angela was al eerder te zien bij KRO-NCRV. Ze speelde de Engelbewaarder in het live musicalspektakel Dagboek van een herdershond live. Een bijzondere rol, die in de musicalversie voor het eerst een gezicht kreeg; in de tv-serie was de Engelbewaarder alleen als stem te horen.  

De Engelbewaarder is een grappig en ruimdenkend personage. Albert Verlinde was dan ook erg blij dat Angela deze rol wilde vertolken: ‘Iedere rol die ze speelt weet ze zo eigen te maken dat dit voor het publiek geweldig is om naar te kijken.’  

Angela is op donderdag 28 maart te zien tijdens The Passion 2024, live vanuit Zeist, bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Beeldcredits: Remko Modderkolk

Zonder jouw steun geen The Passion

Kijk jij graag naar programma's als The Passion, De verwondering en Zin in morgen? Deze inspirerende programma's kunnen we alleen blijven maken met jouw hulp. Word daarom vandaag nog lid van KRO-NCRV.

The Passion Zeist 2024

Lees ook: