De rol van Petrus wordt dit jaar vertolkt door niemand minder dan dé Soldaat van Oranje: Matteo van der Grijn. Op 28 maart 2024 zal hij schitteren op het podium van The Passion in Zeist. Waar kennen we Matteo nog meer van? 

Biografie

Naam: Matteo van der Grijn 
Geboortedatum: 23 februari 1981 
Geboorteplaats: Amsterdam 
Beroep: Acteur

Matteo van der Grijn voor een paarse achtergrond

Soldaat van Oranje

Matteo is bekend van verschillende (hoofd)rollen in films, series en theatervoorstellingen. Je kunt ‘m onder andere kennen van de films Toscaanse Bruiloft, Bankier van het verzet en Gek van Geluk. Ben je meer een musicalfan? Dan weet je vast dat Matteo de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema in Soldaat van Oranje speelde. Hij was in het seizoen 2010/2011 in de musical te zien.

Het herriehofje 

We zagen Matteo al eerder bij KRO-NCRV, namelijk in Het herriehofje. In deze kleuterdramaserie volg je de avonturen van de zesjarige Hiba en haar vriendjes. Samen wonen ze in het ‘gezelligste hofje op aarde'. Matteo speelt de rol van Stef, een van de volwassenen in het hofje.

Matteo is op donderdag 28 maart te zien tijdens The Passion 2024, live vanuit Zeist, bij KRO-NCRV op NPO 1.   

Beeldcredits: Remko Modderkolk

Een man in een geel shirt en een pet

Zonder jouw steun geen The Passion

Kijk jij graag naar programma's als The Passion, De verwondering en Zin in morgen? Deze inspirerende programma's kunnen we alleen blijven maken met jouw hulp. Word daarom vandaag nog lid van KRO-NCRV.

The Passion Zeist 2024

Lees meer: