Barabbas, de gevangene die in plaats van Jezus wordt vrijgelaten, wordt in de veertiende editie in Zeist vertolkt door Nicol Kremers. Dat heeft Wijnand Speelman bekendgemaakt in zijn KRO-NCRV-radioprogramma Wijnand in de Ochtend.  

Wie was Barabbas?

Barabbas is de misdadiger die volgens de Bijbel werd vrijgelaten in plaats van Jezus. Zijn vrijlating werd door Pilatus voorgesteld als alternatief voor de vrijlating van Jezus, omdat het een traditie was om tijdens Pesach een gevangene vrij te laten. Het volk koos ervoor, waarschijnlijk tegen de verwachting van Pilatus in, om de gevreesde crimineel Barabbas vrij te laten. Na zijn vrijlating wordt er in de Bijbel nauwelijks nog over hem vermeld. 

Meer gastrollen:

Nicol Kremers 

Vorig jaar in Harlingen werd Barabbas vertolkt door realityster Louisa Janssen. In eerdere edities waren ook Dennis Schouten, Famke Louise, Jebroer, Ben Saunders, Yuri van Gelder, Koos van Plateringen, Dave Roelvink, Glenn Helder, Thomas Dekker, John de Wolf en Dennis van der Geest te zien in deze misdadigersrol. Nicol Kremers is tijdens de live-uitzending vanuit Zeist, op donderdag 28 maart, te zien als Barabbas. 

Nicol Kremers als Barabbas is donderdag 28 maart om 20.30 uur te zien in The Passion bij KRO-NCRV op NPO 1.