Kom naar Harlingen of bezoek een The Passion kijkavond om samen The Passion te kijken. Voor de 13e editie van The Passion bereidt havenstad Harlingen zich voor op duizenden bezoekers die live The Passion komen kijken in de Friese havenstad. Naast de stad Harlingen openen tientallen kerken, buurtgebouwen en wijkcentra door het hele land hun deuren om samen The Passion te kijken.

Een jaarlijks ritueel

'The Passion brengt het paasverhaal over het sterven en de opstanding van Jezus dicht bij miljoenen Nederlanders', zegt Jurjen de Groot, directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. 'Het is een jaarlijks ritueel geworden waar veel mensen stilstaan bij waar het echt om draait in het leven. Daarbij is een grote rol weggelegd voor de kerkgemeenschappen in het hele land.'

Kijk samen The Passion bij jou in de buurt!

Kerken en andere locaties door het hele land organiseren op donderdag 6 april kijkavonden. Benieuwd of er een kijkavond bij jou in de buurt georganiseerd wordt? Of wil je zelf je The Passion-kijkavond aanmelden? Op de website van de Protestantse Kerk in Nederland vind je alle relevante informatie over de locaties. 

The Passion kijkavonden

Universeel verhaal over geloof, hoop en liefde

Wij vinden het belangrijk dat dit universele verhaal over geloof, hoop en liefde verteld blijft worden en iedereen aanspreekt. Het verhaal blijkt vandaag de dag nog steeds actueel. In een steeds individualistischere samenleving staan we vaak meer stil bij wat ons verdeelt dan wat ons verbindt. En dat terwijl de behoefte aan saamhorigheid en verbinding juist is toegenomen. We ontwikkelen vanuit de christelijke traditie The Passion, waarin liefde voor je naasten een grote rol speelt.

Door de koppeling met maatschappelijke en actuele onderwerpen in de vertelling, verbinden we kijkers uit het hele land met elkaar.

Ontvang het magazine voor The Passion 2023!

In dit gratis magazine vind je alles wat je wil weten over The Passion 2023. Met persoonlijke interviews met alle hoofdrolspelers, The Passion Test en nog heel veel meer. 

KRO-NCRV The Passion 2023

The Passion 2023 wordt vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1, NPO 1 Extra en NPO Radio 2. Passion Talk wordt direct na de live-uitzending uitgezonden op NPO 3. The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op donderdag 18 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.