Elin, Lonne, Louise, Liz, Elise en Meci zijn vriendinnen met een bijzondere missie: wensen van andere mensen vervullen. Van puppy’s knuffelen tot ijsjes uitdelen… De wensenclub maakt mensen van jong tot oud blij.

Met dit initiatief is de wensenclub genomineerd voor een Lief gebaar Award. Deze prijs is onderdeel van de Zapp Awards. De wensenclub neemt het op tegen twee andere genomineerden. Vanaf zaterdag 20 januari tot en met zaterdag 27 januari kan iedereen stemmen op één van de acties via de Zapp Awards of via de Zapp App.
 

Propvolle wensbus

Elin leest het boek ‘de wensclub: geen droom is te gek’ als eerst. Zij tipt het aan Lonne en zo komt het verhaal ook bij de rest van de vriendinnengroep terecht. In het boek lezen ze over een wensbus: een soort brievenbus waar mensen hun wensen in kunnen stoppen. Dat vinden ze zo’n leuk idee, dat ze er zelf ook een maken. Zo ontstaat de wensenclub.

De regionale bibliotheek laat de meiden weten dat ze hun wensbus daar neer mogen zetten. Die kans grijpen ze gelijk aan: ze maken een filmpje zodat mensen weten waar ze moeten zijn om een wens in te dienen. Met resultaat! De bus zit al snel propvol.

De andere genomineerden

Van nagels lakken tot puppy’s knuffelen

De wensenclub laat uiteenlopende wensen uitkomen. Zo hebben de meiden al ijsjes uitgedeeld bij een verzorgingstehuis, nagels gelakt en bootje gevaren. Ook hebben ze iemand blij gemaakt die graag puppy’s wilde knuffelen. Soms splitsen ze de wensen op, dan organiseren ze iets in kleine clubjes. Grote wensen brengen ze samen in vervulling. 
 

Toekomst

Binnenkort gaan ze met ouderen haken. Ook gaan ze een hartjesboom planten op het plein voor de bibliotheek. Hoe lang de club doorgaat met het vervullen van wensen? Dat weten ze nog niet precies. Maar voorlopig is de wensenclub nog niet klaar!

De wensenclub lakt nagels in het bejaardentehuis
De wensenclub lakt de nagels van Klaas van Kruistum

Op weg naar de Zapp Awards 

De initiatiefnemers van de drie acties krijgen in het programma Op weg naar de Zapp Awards de kans om te laten zien waarom zij de Lief gebaar Award moeten winnen. Het initiatief met de meeste stemmen wint de Lief gebaar Award en krijgt een bedrag van 500 euro om te schenken aan een goed doel. De uitreiking is op zaterdagavond 27 januari 2024 bij de Zapp Awards.

 

Lief gebaar Award 

Vind jij dat de wensenclub de Lief gebaar Award moet winnen? Vanaf zaterdag 20 januari tot en met zaterdag 27 januari kan iedereen stemmen op één van de acties via zappawards.nl of via de Zapp App.