Het verhaal van Abraham in Serenade van Stef

In een nieuwe aflevering van Serenade van Stef ontmoet Stef Bos de Eritrese Abraham die dankzij een 'engel' aan een nieuw leven kan beginnen. 

Abraham vertrok op zijn negentiende vanuit Eritrea naar Nederland. Hier vond hij ‘de hemel op aarde’. Maar dat het het voor een asielzoeker in Nederland geen paradijs is, merkte hij al snel.

In Rotterdam kwam Abraham terecht op de detentieboot, tussen zo’n duizend andere ongedocumenteerden. ‘Jarenlang ging ik slapen met de vraag: wanneer word ik opgepakt?’

Serenade van stef
Serenade van Stef

Abraham bleef hopen dat hij in Nederland mocht blijven, maar een jaar later werd hij van de detentieboot gehaald. Hij kreeg een tramkaartje in zijn handen gedrukt met de boodschap dat hij binnen 24 uur Nederland moet verlaten. Maar omdat hij nergens naartoe kan, raakte hij dakloos.

Abraham leefde 25 jaar als ongedocumenteerde, totdat er een ‘engel’ op zijn pad kwam. In de Pauluskerk in Rotterdam kwam er elke week een advocaat langs waar ongedocumenteerden op spreekuur konden komen. Daar, in een kamertje in de Pauluskerk, werd zijn leven voorgoed verandert.

Speciaal voor Abraham schrijft Stef een lied dat ons in vogelvlucht meeneemt in het bewogen leven van Abraham.

Beluister hier de serenade:

Over Kansfonds

Serenade van Stef wordt gemaakt in samenwerking met Kansfonds. Kansfonds richt zich op de meest kwetsbare mensen in onze samenleving en helpt waar niemand anders dat doet of durft. Ze steunen lokale initiatieven, bieden een vangnet en zoeken een oplossing voor de oorzaken die de problemen in stand houden. Belangrijke aandachtsgebieden zijn de zorg voor dak- en thuisloze jongeren en steun aan inloophuizen.

Kijk hier voor meer informatie